DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Keszthelyi Vivien Belgiumban triplázott

A hétvégén Belgiumban, Spában állt ismét rajthoz az Euroformula Open Forma-3-as bajnokságban Keszthelyi Vivien. A magyar autóversenyző tovább menetelt az eddig látott fejlődés útján, és ezúttal már stabilan mindhárom futamon pontszerző helyen ért célba.

Ezúttal sem könnyítette meg az időjárás Keszthelyi Vivien dolgát az F3 Euroformula Open belgiumi versenyhétvégéjén. A pályán szélsőséges körülmények uralkodtak, először jégeső és vihar, majd kánikula befolyásolta a versenyzők teljesítményét. 

Az időjárás áramszünetet eredményezett, ami miatt csúszott a program, így a szinte egymást érő sűrű versenyek következtében a pályát borító gumitörmelék is rengeteg tapadásbeli gondot okozott. Mindennek ellenére azonban a magyar pilótahölgynek sikerült a szezon során az eddigi legjobb eredményét elérnie.

kes



„Fantasztikus versenyhétvégén vagyok túl! Hihetetlen érzés, a hétvégén minden sikerült és a szerencse is mindvégig mellettünk állt. Új tapasztalatokkal és rendkívül fontos pontokkal sikerült mind a három F3-as versenyt zárnom. Nagyon köszönöm a csapat minden tagjának, a mérnökömnek, a szerelőimnek, minden támogatómnak, akik ezt lehetővé tették, és természetesen a szurkolóimnak, hiszen nélkülük nem sikerült volna" – mondta a zárófutam után a 20 éves pilóta.

A hétvégén egy régi ismerős is tiszteletét tette: az F2-ben versenyző Forma-1-es tesztpilóta, Dan Ticktum is Belgiumba utazott, hogy meglátogassa Vivient és korábbi csapatának tagjait, akikkel baráti viszonyt ápol.

Keszthelyi Vivien legközelebb hazai környezetben, a Hungaroringen versenyez majd az F3 Euroformula Open sorozatban július 10-11-én.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: