DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Műszaki hibák hátráltatták Tóth Lászlót Imolában

Több műszaki hiba miatt nem tudott eredményes hétvégét teljesíteni Tóth László, a Bhaitech Racing magyar versenyzője a Formula Renault Eurocup jubileumi, 50. szezonjának nyolcadik fordulóján, a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíj betétfutamaiként rendezett elmúlt hétvégi versenyeken.

A 20 éves pilótának már a szombat délelőtt rendezett szabadedzésen is gondok voltak a versenyautójával, emiatt nem is tudott megfelelő mennyiségű kört megtenni a hétvége egyetlen gyakorlásán, és így kellett nekivágnia az első időmérő edzésnek.

1



A kvalifikáció az előzményeknek megfelelően nem is sikerült túl jól Tóthnak, aki aztán a délutáni versenyen el sem tudott rajtolni, versenyautójában ugyanis a sebességváltó felmondta a szolgálatot.

A csapat szombatról vasárnapra kicserélte az 51-es rajtszámú autó sebességváltóját, de a reggel rendezett második időmérő edzésen sem volt meg a szükséges tempó a versenygépben ahhoz, hogy a magyar versenyző jó rajthelyet csípjen meg. A vasárnap délelőtti futamon aztán Tóth jól rajtolt a mezőny végéről, több pozíciót is sikerült javítania, ám autója csupán öt kör erejéig működött kifogástalanul, ezután az újabb műszaki gondok miatt tempót veszített és végül a 15. helyen ért célba.

„Ez sajnos nem a mi hétvégénk volt, rengeteg gonddal küzdöttünk, és ezeknek csak egy részét sikerült megoldanunk. A vasárnapi verseny elején megvolt a tempó ahhoz, hogy megpróbáljak feljebb jönni, de utána megint visszalassult az autó, így jobb eredményre sajnos nem volt esélyem” – foglalta össze a hétvégén történteket Tóth.

A Formula Renault Eurocup idei szezonja ezen a hétvégén máris folytatódik, a kilencedik fordulót a németországi Hockenheimben, a német túraautó-bajnokság (DTM) betétfutamaként rendezik, majd a tervek szerint a jövő hétvégén a franciaországi Paul Ricard versenypályán zárul az idény.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: