DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Miben tudnak segíteni cégednek a HR-szolgáltatók?

Minden vállalat működésében központi kérdés a munkaerő hatékony managelése, amely azonban cégen belül nem mindig megoldott. Az átmeneti vagy rendszeresen felmerülő problémák kezelésében szerencsére már segítségünkre vannak a HR feladatok ellátására specializálódott cégek, amelyek szolgáltatások széles körével igyekeznek kiszolgálni megbízóik igényeit. Lássuk ezeket!

Munkaerő-közvetítés

A nagy HR-szolgáltatók álláskeresői adatbázisaik, kapcsolatrendszerük és innovatív toborzási módszereik segítségével jelentősen megkönnyítik az ideális munkavállalók felkutatását. Tapasztalt fejvadászaik pillanatok alatt felkutatják és le is interjúztatják a jelölteket. A munkaerő-közvetítéssel tehát időt takaríthatunk meg, ráadásul a cégek gyakran garanciát is vállalnak jelöltjeikre.

 https-__www.job.hu_ - 2019 december - Cikk2



Munkaerő-kölcsönzés

A kölcsönzés legnagyobb előnye, hogy a segítségével rövid idő alatt lehet nagy mennyiségű munkaerőhöz jutni. A konstrukció jellemzője a gyorsaság mellett a nagyfokú rugalmasság, amely lehetővé teszi a rövidebb időtartamú foglalkoztatást is. Ehhez társul, hogy a kölcsönző cég elvégzi a dolgozók be- és kiléptetésével kapcsolatos adminisztrációs teendőket, valamint segíti a foglalkoztatás költségoptimalizálását is. Itt kell megemlíteni a try and hire szolgáltatást, melynek keretében a kölcsönző saját állományába veheti a már kipróbált, bevált munkaerőt.

Nyugdíjasok foglalkoztatása

A nyugdíjas munkavállalók kiközvetítése és foglalkoztatása a munkaerőhiánnyal egyre inkább teret nyer. Az idősebb korosztály tapasztalt és megbízható, így alkalmazása megoldást jelenthet hiányszakmák esetében, gyakori részmunkaidős foglalkoztatásuk pedig a rugalmasságot szolgálja. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a nyugdíjas szövetkezet tagjának foglalkoztatása a munkáltatónak akár negyedével is kevesebbe kerülhet.

Diákmunka

A hagyományos munkaerőhöz képest a diákok foglalkoztatása a nyugdíjasokhoz hasonlóan igen kedvező. A foglalkoztatási forma előnye itt is a rugalmasság: rövid idő alatt képes akár nagyobb létszám fiatal alkalmazottat munkába állítani. A diákok új szemléletet és dinamizmust hozhatnak cégünkhöz, a felsőoktatásban tanulók pedig alkalmasak lehetnek már speciális szaktudást igénylő munkakörök betöltésére is.

Egyszerűsített foglalkoztatás

A szociális szövetkezetek tagjainak alkalmazása számos könnyítést tartalmaz a tipikus foglalkoztatási formákhoz képest. Az álláskeresők minél gyorsabb elhelyezkedését segítő konstrukció változó létszámigényű vállalkozások számára kínál gyors megoldást főként alkalmi- vagy idénymunkák esetén, mindezt szintén kedvező járulékfizetési kondíciók mellett.

Amennyiben többet szeretnél megtudni a HR-szolgáltatók tevékenységéről, érdemes felkeresni a JOB.HU weboldalát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: