DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Megvan az Autósport Játékok magyar válogatottja

Kiss Norbert neve fémjelzi azon versenyzők listáját, akik Magyarország színeit képviselik majd a november elején első alkalommal lezajló Autósport Játékokon. Az MNASZ megnevezte az első válogatottat.

72292035_390424405237974_4826569047631986688_n

Balról jobbra Kiss Norbert, Németh Bálint, Szántó Zoltán, Oláh Gyárfás, Tóth László, Kiss Dorka, Báder Benjámin


Az FIA új kezdeményezéseként idén november 1-3. között Rómában debütál az Autósport Játékok, amelyen olimpiai szellemiségben mérettetik meg magukat az egyes országok nemzeti válogatottjai hat különböző kategóriában. Az eseményre több mint 20 ország, köztük Magyarország is nevezett, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség pedig október 8-án, egy a budapesti KERT Bisztróban rendezett sajtóeseményen fedte fel az első autósportválogatottja tagjainak kilétét.

A versenyek Formula-4, GT, túraautó, drift, gokart szlalom és szimulátor kategóriában zajlanak majd, de nem feltétel, hogy minden ország az összesben indítson egy sportolót. Magyarország számára a GT marad ki, a másik öt szakágnak lesznek magyar képviselői.

Mint arról a formula.hu belső értesülései nyomán már hétfőn beszámolt, a TCR-modelleket használó túraautóversenyen Kiss Norbert képviseli majd az országot, aki az Unicorse csapat által felkészített Alfa Romeót viszi magával a megmérettetésre. A Formula-4-ben a jelenleg ezen a szinten nemzetközileg szereplő egyetlen magyar, Tóth László lesz ott, a driftversenyre a 38 éves Szántó Zoltánt, a szimulátorversenyre a 28 éves Báder Benjámint, a páros eseményként zajló gokart szlalomra pedig két 14 éves növendéket, Kiss Dorkát és Németh Bálintot delegálja a magyar szövetség.

A magyar csapat kapitánya, merthogy ilyen is van, az MNASZ-elnök Oláh Gyárfás lesz.

 

Az Autósport Játékok magyar válogatottja:

Túraautó: Kiss Norbert

Formula-4: Tóth László

Drift: Szántó Zoltán

Gokart szlalom: Kiss Dorka, Németh Bálint

Szimulátor: Báder Benjámin

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: