Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. augusztus 4. kedd
Egyéb

Megvan az Autósport Játékok magyar válogatottja

Kiss Norbert neve fémjelzi azon versenyzők listáját, akik Magyarország színeit képviselik majd a november elején első alkalommal lezajló Autósport Játékokon. Az MNASZ megnevezte az első válogatottat.

72292035_390424405237974_4826569047631986688_n

Balról jobbra Kiss Norbert, Németh Bálint, Szántó Zoltán, Oláh Gyárfás, Tóth László, Kiss Dorka, Báder Benjámin


Az FIA új kezdeményezéseként idén november 1-3. között Rómában debütál az Autósport Játékok, amelyen olimpiai szellemiségben mérettetik meg magukat az egyes országok nemzeti válogatottjai hat különböző kategóriában. Az eseményre több mint 20 ország, köztük Magyarország is nevezett, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség pedig október 8-án, egy a budapesti KERT Bisztróban rendezett sajtóeseményen fedte fel az első autósportválogatottja tagjainak kilétét.

A versenyek Formula-4, GT, túraautó, drift, gokart szlalom és szimulátor kategóriában zajlanak majd, de nem feltétel, hogy minden ország az összesben indítson egy sportolót. Magyarország számára a GT marad ki, a másik öt szakágnak lesznek magyar képviselői.

Mint arról a formula.hu belső értesülései nyomán már hétfőn beszámolt, a TCR-modelleket használó túraautóversenyen Kiss Norbert képviseli majd az országot, aki az Unicorse csapat által felkészített Alfa Romeót viszi magával a megmérettetésre. A Formula-4-ben a jelenleg ezen a szinten nemzetközileg szereplő egyetlen magyar, Tóth László lesz ott, a driftversenyre a 38 éves Szántó Zoltánt, a szimulátorversenyre a 28 éves Báder Benjámint, a páros eseményként zajló gokart szlalomra pedig két 14 éves növendéket, Kiss Dorkát és Németh Bálintot delegálja a magyar szövetség.

A magyar csapat kapitánya, merthogy ilyen is van, az MNASZ-elnök Oláh Gyárfás lesz.

 

Az Autósport Játékok magyar válogatottja:

Túraautó: Kiss Norbert

Formula-4: Tóth László

Drift: Szántó Zoltán

Gokart szlalom: Kiss Dorka, Németh Bálint

Szimulátor: Báder Benjámin

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?