DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

MHH Team: Losonczy Levi a mély vízben

Pályafutása legerősebb pályaautós mezőnyében mérkőzhetett meg Losonczy Levente, az MHH Team versenyzője, aki a Renault Clio V4 Kupa futamai után ezúttal a Közép-Európai Kupában állt rajthoz a csehországi Mostban.

A 25 fős mezőny nem csak méretében volt nagyobb, mint amihez Levi eddigi hozzászokhatott, de a versenyzők is erősebbek voltak.

Műszaki hiba és ütközés is hátráltatta a hétvégén, ennek ellenére Levi csupa lelkesedés volt, hiszen rengeteget tanult a mezőnyben.

Losonczy_Levi_Most_20190901_IMG_1967



„Nem is tudom, hol kezdjem, annyi minden történt velünk – mosolygott. – Az első edzéseken borzasztóan sokat kaptam. Szerencsére ott volt a versenyen egy Renault Sport-os mérnök, aki azonnal megtalálta a hibát az intercooler körül.

Szombaton, az időmérőn hasonló tüneteket produkált az autó, de akkor is gyorsan megtalálta a hibát, akkor turbónyomásom nem volt. Gyors körre már nem volt időm, csak egy kivezetőre, ami alatt meggyőződtünk róla, hogy jó az autó. A műszaki hiba miatt az időmérőn utolsó lettem, úgy, hogy az utolsó előttitől is két másodpercet kaptam.

A versenyen már jól működött az autó, a rajtnál több helyet tudtam javítani. A 26.-ról a 13.-ra jöttem fel, végül pedig a 15. helyen futottam be. Ilyen erős mezőnyben az első hétvégén ez nagyon jó teljesítmény volt.

Vasárnap, a második futamban szintén a 26. helyről indultam. Egy időmérő van és az első illetve a második leggyorsabb kör alapján állítják össze a rajtsorrendet.

Losonczy_Levi_Most_20190901_IMG_1964

A rajtnál mindjárt öt helyet javítottam, feljöttem a 14. helyre, ott viszont nagyon keményen zárt az előttem haladó. Előzni nem tudtam, viszont a mögöttem jövők is rám estek. Többször előztük egymást oda-vissza.

Az utolsó körben próbáltam még előzni, de a mögöttem jövő belém szállt, négy füstölő gumival csúsztam keresztbe. Sikerült egyenesbe állítani az autót, de akkor megint belém jöttek, aminek már sóderágy lett a vége.

Nem bánom ezt sem, mert nagyon tanulságos volt a hétvége, akár vezetéstechnikát, akár versenyzéstechnikát nézem, sokat fejlődtem.

Nagyon várom a következő V4 Kupa futamot, hogy ott hasznosíthassam a most szerzett tudást, és jó lenne megint ebben az erős mezőnyben megmérkőzni.“

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: