Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. szeptember 19. csütörtök
Egyéb

Új kihívások várnak WTCR-dobogós Nagy Norbertre

Tizenegy év pályaversenyzésben eltöltött év után 2019-ben új kihívások elé néz Nagy Norbert. A korábbi ETCC (túraautó-Eb) ezüstérmes, túraautó-világkupa (WTCR) dobogós pilótának egy régi álma válik valóra azzal, hogy az idei szezonban a hegyi Európa-bajnokságban indul.

A fiatal magyar pilóta 2018-ban a túrautó-világkupában versenyzett, ahol legjobb eredményét a szlovákiaringi második futamon érte el, melyen második helyen ért célba a későbbi bajnok Gabriele Tarquini mögött. 2019-ben Nagynak régi álma valósul meg azzal, hogy az FIA hegyi Európa-bajnokságban áll rajthoz idén egy BMW E90 volánja mögött.

Nagy Norbert_BMW

Ezzel az autóval korábban Magyarország egyik legeredméynesebb hegyi autóversenyzője, Kavecz István (Bongo) versenyzett, aki idén nem vesz részt a hegyi Eb-n, de szerette volna, ha Nagy Norbert - 2016 hegyi magyar bajnoka - viszi pályára az autót, mint a fiatal utánpótlás képviselője. Nagy Norbert természetesen örömmel állt a kihívás elé.

“A hegyi verseny szó hallatán mindig a régi szép emlékek jutnak eszembe, amikor gyerekként néztem a futamokat, hiszen tőlünk pár száz méterre rendezték a mátrai hegyi versenyeket, ezeknek köszönhetően szerettem bele a versenyzésbe. Amikor 2016-ban visszatérhetett a magyar mezőny a parádsasvári új aszfaltcsíkra, különleges érzés volt újra hegyen menni, és csak álmodoztam róla, hogy a hegyi Eb-n is részt veszek majd egyszer. Az, hogy Bongo hegyi BMW-jével tehetem meg ezt a lépést, csak hab a tortán. Sok évnyi fejlesztés és munka van ebben az autóban, amit kellő elővigyázatossággal kell majd belaknom, főleg most, hogy ismeretlen pályán leszek” - mondta Nagy Norbert.

Arról pedig, hogy a túraautózás két élvonalbeli sorozata után mik a szakágbeli tervei a fiatal versenyzőnek, egyelőre sejtelmesen nyilatkozott.

“Jelenleg is dolgozunk rajta, hogy mielőbb újra részese lehessek valamelyik színvonalas túraautó mezőnynek, mert a kilincsen fordulást nem adnám fel semmiképpen!”

A hegyi-Eb első olyan helyszíne, melyen Nagy rajthoz áll, június első hétvégéjén lesz Csehországban, az Ecce-Homo Sternberk tradícionális hegyi pályán. Nagy Norbert az összes hátralévő futamon rajthoz áll.

A 2019-es hegyi-Eb versenynaptára:

június 14-16.: Glasbachrennen, Németország

július 5-7.: Trento Bondone, Olaszország

július 19-21.: Dobšinský kopec, Szlovákia

július 26-28.: Limanowa, Lengyelország

augusztus 16-18.: St. Ursanne - Les Rangiers, Svájc

augusztus 30. - szeptember 1.: GHD Petrol Ilirska Bistrica, Szlovénia

szeptember 13-15.: Buzetski dani, Horvátország

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?