Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 5. vasárnap
Egyéb

F1-es pályán folytatódik Vogel Adrienn szezonja

Hétvégén az ausztriai Red Bull Ringre érkezik a Kia Platinum Cup mezőnye. A lengyel sorozat egyetlen női tagja, Vogel Adrienn bizakodó a folytatással kapcsolatban, a hungaroringi első fordulón ugyanis - úgy érzi - sikerült megtalálnia a ritmust Kia Picanto versenyautójával.

Már pénteken, május 17-én megkezdődik a program a Forma-1-es versenynaptárban is szereplő ausztriai pályán két szabadedzéssel. Szombaton az időmérő, vasárnap pedig a két verseny vár a mezőnyre. A Roger Racing Team versenyzője szimulátorral is készült a trükkös pályára.“Nehéz, technikás pályáról van szó, a hegyek között ráadásul az időjárás is teljesen kiszámíthatatlan. Nehezíti a dolgunkat a verseny előtti egy órás, előzetes parc fermé szabály, vagyis a rajt előtt egy órával már nem nyúlhatunk az autókhoz. Egy ilyen változékony mikroklímájú pályán azonban lehetetlen egy órára előre kiszámítani, hogy épp sütni fog-e a nap, esős verseny lesz, esetleg havazni fog. A pálya karakterisztikája óriási összpontosítást igényel: döntött kanyarok, sok emelkedő jellemzi a Red Bull Ringet. Nem lesz könnyű dolgunk, de az első hétvégénk a Hungaroringen megmutatta, hogy ott tudunk lenni az élmezőnyben” - foglalta össze a hétvégével kapcsolatos várakozásait Vogel Adrienn.

Az első versenyhétvége óta eltelt hetekben Adrienn szimulátorozással is készült a folytatásra. “Elég ritkán tudok pályán edzeni, ezt tudja helyettesíteni a szimulátor, most kezdtem el az edzéseket, amiben a Simhouse segít nekem. Lézerscannelt pályák vannak a programban, így elég pontos. Sok beállítást ki lehet próbálni az autón, és habár Picanto nincs a kínálatban, hozzá hasonló versenyautóval tudtam készülni.”

 

A Kia Platinum Cup hétvégi menetrendje a Red Bull Ringen:

Péntek

14.10 első szabadedzés

17.00 második szabadedzés

Szombat

10.30 első időmérő

13.00 második időmérő

17.35 harmadik időmérő

Vasárnap

9.50 első futam

14.45 második futam

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?