DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Két ötödik hellyel kezdte meg a szezont pályán Vogel Adrienn

A túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi fordulóján kezdődött meg pályán is a szezon Vogel Adriennek. A Roger Racing Team versenyzője volt az egyetlen nő a Kia Platinum Cup mezőnyében, melyre két futam várt a hideg, esős Hungaroringen.

Vogel Adrienn számára új feladatokkal és tapasztalatokkal indult az idény gyorsaságiban. “Az első hétvége kicsit nehezen kezdődött, a sorozatban idén használt új gumik új kihívást jelentenek. Teljesen más vezetési stílust igényelnek ezek az abroncsok, mint a tavalyiak. Ugyanúgy utcai gumikról van szó, de sokkal csúszósabb, nincs olyan oldaltartása, mint a korábbinak volt, ezért nagyrészt a szabadedzés arról szólt, hogy ezt megszokjam” - kezdte a hétvége elemzését a Vogel, akinek raliban már március végén megkezdődött az idény a Kia Platinum Rally Cupban.

“Az időmérőkön folytatottuk a kísérletezést, más beállításokat próbálgattunk. Az első versenyen éreztem, hogy kanyartempóban és kigyorsításban is van hátrányunk, ebből sikerült lefaragni a második versenyre egy jobb beállítással. Ennek köszönhetően tudtuk tartani a lépést az élmezőnnyel. Küzdelmes volt mindkét futam, folyamatosan védekeznem kellett, nem tudtam a saját stílusomban, a saját íveimen autózni. Mindkét versenyen az ötödik helyen zártam, vannak hibáim, amiken dolgozni kell, de a versenyszituációk kezelésében egyértelműen fejlődtem.”



Adriennek azt is kihívást jelentett, hogy idei első két versenye után visszaszokjon a raliautóról a pályaautóra: “A csapatom fantasztikus munkát végzett egész hétvégén, kreativitásban nem volt hiány. És természetesen a szurkolóknak is nagyon köszönöm, akik a mostoha időjárás, a hideg, az eső és a szél ellenére is szombaton és vasárnap is fáradhatatlanul biztattak.”

A Kia Platinum Cup következő állomása május 18-19-én a Red Bull Ringen lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: