DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Magyar versenyző lesz Roberto Merhi csapattársa

Élete első 24 órás versenyére készül Szabó Zsolt. Méghozzá nem is akármilyen körítéssel. Zsolti Felix Porteiro, Santiago Porteiro, Roberto Merhi triót erősíti majd a hétvégén megrendezésre kerülő spanyolországi 24 órás gokart versenyen.

Vajon hogyan kerűlt bele a magyar pilóta ebbe az illusztris társaságba? Na, és vajon milyen érzelmek kavarognak most benne ? Zsolti mindezt készséggel elárulta nekünk.

Hatalmas meglepetés ért az elmúlt napon. Részt vehetsz Sevillában életed első 24 órás versenyén. Hogyan jött ez a lehetőség?

Mondhatni váratlanul ért. A tavalyi évben párszor gokártoztunk együtt ezzel a társasággal. Minden alkalommal jókat csatáztunk, nagyon sokat tanítottak és segítettek nekem. Vasárnap este jött egy telefon, hogy megüresedett egy hely a csapatban és örülnének, ha indulnék velük.

Szabó Zsolt 1



Magától értetődik, hogy kimondhatatlanul izgulok, hiszen ezen a szinten csak a győzelem jöhet szóba. Mindegyik csapattársam bajnok, így hatalmas felelősség van a vállamon, hogy ne lassítsam őket és megfeleljek a kihívásnak.

Pénteken tesztelek a pályán. Szombaton délben rajtol el a futam, melyet vasárnap 12:00-kor intenek majd le.

Gondolom már fejben ezen pörögsz. Milyen elvárásokat állítasz magad elé?

Természetesen győzni szeretnénk. Ennek tudatában vágunk majd neki a hétvégének. Úgy gondolom, hogy ilyen csapatfelállással más eshetőség szóba sem jöhet. Innentől fogva az a terv, hogy minél gyorsabban elsajátítsam péntekre a pályát, és a tesztelés során a lehető legközelebb kerülhessek a csapattársaim adataihoz.

Szeretnénk kiélvezni ezt az egyszeri alkalmat. Tulajdonképpen Ők azért indulnak, hogy edzésben tartsák magukat, éppen ahogyan én is, hiszen az a célom, hogy a 2019-es szezon második felére, illetve a 2020-as idényre minél jobb formában legyek.

A csatatársaid között van Roberto Merhi is. Milyen érzés, hogy egy volt Forma-1-es pilótával dolgozhatsz együtt?

Ez egy óriási lehetőség a tanulásra. Itt, most egy hajóban evezünk, így kicsit könnyebb lesz a folyamat, mintha egymás ellen mennénk. Amikor nyáron vívtunk egy barátságos csatát az is remekül telt. A köreim sem voltak annyival gyengébbek, mint ahogyan arra számítottam, szóval nagyon várom már, hogy ez az alakom mit tartogat a számunkra.

Azért teljesen őszintén megmondom, egy kicsi drukk van bennem emiatt, hiszen mégis csak egy nagy pilótáról beszélünk.

CARTEL-24H-RENTAL-OFICIAL-1024x724

Szurkoljunk együtt a magyar pilótának és csapatának a hétvégén is!

További részletek: https://www.kartingsevilla.com/

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: