DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Porsche-győzelem született Bathurstben

Sokáig hét autó versenyzőinek is esélye volt a győzelemre, végül egy kiválóan teljesített utolsó szakasznak köszönhetően ezt Matt Campbell szerezte meg a 912-es Porschénak.

Bár egy ideig még vizsgálták Campbelléket egy koccanós előzés miatt, aminek a kárvallottja a BMW-s Chaz Mostert volt, a dolgok jelenlegi állása szerint a bathursti 12 órást Matt Campbell, Dirk Werner és Dennis Olsen nyerte azután, hogy az utolsó félórában győztesen jöttek ki egy hetes csatából, köszönhetően annak, hogy Campbell kiválóan ment az utolsó szakaszban, illetve annak, hogy megelőzte Jake Dennist.

A második helyen az Aston Martinban a már említett Dennis, valamint Matthieu Vaixiviere és Marvin Kirchhöfer zárt, a harmadik pedig a #999-es Mercedes lett, volánjánál Raffaele Marciellóval, Max Buhkkal és Max Goetz-cel.

bathurstporsche



Egy nagy esélyes korán kiesett, ugyanis kilenc óra elteltével még a #911-es Porsche vezetett, azonban szinte rögtön ezt követően szervóproblémákkal a bokszba kellett hajtania. Innentől hét autó maradt az éppen aktuálisan vezetőhöz képest körön belül. Campbellék csapata, az EBM azt tervezte, hogy egyrészt eltolja a bokszstratégiát, másrészt pedig egy kiállással kevesebbel tervezték teljesíteni a 12 órát mindenki másnál. 

Az utolsó 22 percben egy mini sprintfutam alakult ki, végül a 912-es Porschéban a versenyzők tudtak valamennyit spórolni az üzemanyaggal is, így az utolsóként a pályán lévő Campbell, köszönhetően a Dennis elleni előzésnek, 3 másodperces előnnyel ért célba, és a harmadik helyért is parázs csata zajlott, itt végül mindössze két tized (!) másodperc döntött Raffaele Marciello javára.

Az ötödik helyen Mosterték, a hatodikon Soucekék értek célba, Imperatori és csapata pedig a hetedik, utolsó lett azok közül, akik körön belül tudták befejezni a győztes autóhoz képest a versenyt. A Pro-Am kategóriát az #51-es Ferrariban Paul Dalla Lana, Pedro Lamy és Matthias Lauda nyerték, a B kategóriában Porsche-, a C-ben pedig KTM-győzelem született.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: