DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

45 év elteltével újra megrendezik a legendás osztrák jégversenyt

Ikonikus versenyautók (1929-től máig) és sztárpilóták parádéja készülődik Zell am See-ben, Budapesttől hat órányira: hosszas szünet után feltámasztották az egykori jégversenyt.

Zell am See városa Ausztriában ikonikus futamoknak adott otthont: a hóborította pályákon már 1937-ben motorversenyt, 1953-ban autóversenyt rendeztek. Az esemény éves tradícióvá vált, az 1974-es kiadást azonban törölték, aztán 45 esztendős hiátus következett, egészen mostanáig.

Köszönhetően a Porsche kezdeményezésének, 2019. január 19-20-án a motorsport visszatér a festői Salzburg tartományba, Zell am See-Kaprun régióba: a versenygépek a legjobb sípályák szomszédságában dübörögnek fel. Az eseményen az 1929-es Austro Daimler Torpedótól a B csoportos Audi Sport Quattro S1-en át a márka címnyertes Formula-E-gépéig mindenféle korszak versenygépei jelen lesznek, vagy a négy versenykategória egyikében, vagy bemutató résztvevőjeként.



A sztárpilóták névsora is impozáns: ott lesz a WEC-világbajnok Mark Webber, Romain Dumas és Marc Lieb, a DTM-első René Rast, a Formula-E-sztár Daniel Abt és a ralilegenda Walter Röhl.

A jégverseny teljes programja itt tekinthető meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: