DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Jaguar I-PACE eTROPHY bajnokság

A világ első, teljesen elektromos hajtású gyári versenyautók részvételével bonyolított Jaguar I-PACE eTROPHY bajnokságban az ABB lesz a versenysorozat hivatalos járműtöltési partnere.

A Jaguar I-PACE eTROPHY bejelentette, hogy az innovatív technológiák vezető fejlesztőjével, az ABB-vel kötött megállapodása értelmében a Jaguar I-PACE eTROPHY új versenyévadának hivatalos járműtöltési partnere az ABB lesz.

Terra_DC_charger_for_IPACE_eTROPHY_2



Az ABB a most megkötött partneri együttműködés keretében egyedi igényekre tervezett, kompakt villámtöltőket szállít az új versenyidényben résztvevő csapatoknak. A kifejezetten a versenysorozat igényeire tervezett Terra DC villámtöltők gyorsan fel tudják tölteni a versenyautók akkumulátorait a gyakorlás, a kvalifikáció és a versenyek közötti rövid szünetek alatt is. A kompakt kialakításnak köszönhetően a töltők könnyen szállíthatók a versenysorozat 10 állomása között, illetve hozzájárulnak a szállítási költségek csökkentéséhez is. Az ABB-nek a FIA Formula-E bajnokságban betöltött névadó partneri szerepére épülő új együttműködés tovább növeli a vállalat elkötelezettségét az e-mobilitás jövője és térnyerése iránt.

A Jaguar I-Pace eTROPHY versenysorozat csapatai az autóikat az ABB egyedi tervezésű Terra DC villámtöltőivel fogják tölteni

A Jaguar I-PACE eTROPHY a világon az első olyan versenysorozat, amelyben teljesen elektromos hajtású, gyári versenyautók vesznek részt. A futamait ugyanazon a hétvégeken és ugyanazon városok utcáin tartják majd, ahol az ABB FIA Formula-E bajnokság versenyeit. A legfeljebb 20 Jaguar I-PACE eTROPHY versenyautó részvételével lebonyolított versenysorozat lehetőséget kínál a résztvevő csapatoknak, hogy a kibocsátásmentes autósport színpadán bizonyítsák versenyzési tudásukat, és bemutassák a járművek kiváló teljesítményét.

Terra_DC_charger_angle_view

Marion Barnaby, a Jaguar I-PACE e-TROPHY Championship menedzsere így nyilatkozott: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Jaguar I-PACE eTROPHY új szezonja előtt bejelenthetjük, hogy az ABB lesz a bajnokság hivatalos járműtöltési partnere. Nagyra értékeljük, hogy az ABB az innovációs eredményeivel és a technológiai vezető szerepével hozzájárul annak a történelmi jelentőségű versenysorozatnak a sikeréhez, amelyet a világon most először teljesen elektromos hajtású gyári autókkal rendezünk meg.”  

Tarak Mehta, az ABB Energetikai Termékek divíziójának vezetője ezeket mondta: „Az ABB-nél nagyon büszkék vagyunk rá, hogy vezető szerepet tölthetünk be az e-mobilitásban, és támogatjuk az e-mobilitás térnyerésért dolgozó innovatív kezdeményezéseket. A Jaguar I-PACE eTROPHY-val kötött partneri együttműködésünk tovább erősíti pozíciónkat a legújabb villamosítási és digitalizálási technológiákat fejlesztő és szállító vállalatok élvonalában. A kompakt kialakítású, csúcstechnológiai szintet képviselő töltési megoldásainkkal – köztük a jármű akkumulátorát percek alatt feltöltő, áttörést jelentő Terra HP-vel – elősegítjük az izgalmas jövőt ígérő e-mobilitás fejlődését.”         

Az ABB innovatív Terra HP villámtöltője nyolc perc alatt fel tudja tölteni egy átlagos elektromos jármű akkumulátorát olyan szintre, hogy az 200 km-es hatótávolságot biztosítson. A nyolc perc közel azonos azzal az idővel, amely során egy járművezető megtankolja a kocsiját a hagyományos benzinkútnál.    

Az elektromos autók töltési infrastruktúrája terén piacvezető ABB a töltési megoldások teljes skáláját kínálja elektromos autókhoz, elektromos és hibrid hajtású buszokhoz, továbbá villamosítási megoldásokat szállít hajókhoz és vasúti járművekhez is. Az EV-töltési piacra 2010-ben belépő ABB napjainkban már egy gyorsan bővülő, 8000 DC töltőből álló kiépített bázissal rendelkezik világszerte. Az ABB egyedülállóan nagy, kiépített bázishoz tartoznak azok a nagy teljesítményű, 350 KW-os töltők is, amelyeket már 68 országban telepítettek. Az ABB napjainkban több üzembe helyezett töltővel büszkélkedhet, mint bármelyik versenytársa. Magyarországon jelenleg több mint 20 darab ABB villámtöltő működik az ország különböző pontjain.

A Fortune magazin nemrég az ABB-t az előkelő 8. helyre rangsorolta a „világot megváltozató” vállalatok listáján. Az előkelő hellyel az ABB-nek az e-mobilitás és az elektromos járművek töltési technológiája terén elért jelentős fejlesztéseit kívánták elismerni.

További információk: www.jaguar.com/electrification/i-pace-e-trophy

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: