DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Barrichello vezeti a 44-es számú Mercedest

Rubens Barrichello vezeti idén nyáron a 44-es számú Mercedes versenyautót. A Hamilton-rajongóknak azonban nem kell aggódniuk, ez ugyanis a Spa-Francorchamps-i 24 órás versenyen történik.

Rég hallottunk már Rubens Barrichellóról, a Formula-1-ben több futamgyőzelmet arató, egykori világbajnoki ezüstérmesről. 2017-ben egy holland alakulattal részt vett a Le Mans-i 24 órás viadalon és a jelek szerint megtetszett neki a dolog, ugyanis Belgiumban is rajthoz áll egy huszonnégy óráson, Spában.

Hamiltonnak nem kell aggódnia, a Formula-1-ben övé a 44-es Mercedes


Teljes évadot fut a brazil túraautó bajnokságban, de tesz egy európai kitérőt július utolsó hétvégéjén. Érdekes, de a tavalyi Le Mans-i futam óta nem is versenyzett Európában, most pedig egy Mercedes-AMG GT3-Pro autó volánja mögött fog ülni Felipe Fragával és Christian Vietorisszal. Érzelmekkel teli várja a megmérettetést, ugyanis pályafutása első F1-es pole-pozícióját éppen Spában szerezte.

„Itt értem el karrierem első pole-pozícióját a Jordannel 1994-ben, úgyhogy remek emlékeket hoz elő belőlem. Nagyszerű lesz jó barátommal, Felipével együtt versenyezni és várom a közös munkát Chrisszel is. Bizonyítani fogjuk, hogy versenyképes triót alkotunk” – nyilatkozta Rubens Barrichello az autosport.com szakoldalnak.

Barrichello az első kockából rajtolt 1994-ben

A 46 esztendős brazil jövő héten egy kétnapos teszten vesz részt Spa-Francorchamps-ban, hogy megszokja a Strakka-Mercedes GT3-Pro versenyautóját. Az istálló összesen három autót állít csatasorba. Jay Davenport, a Strakka főnöke kiemelte, hogy nagyon erős összeállításokkal rajtolnak, így könnyen elképzelhető, hogy az összetett elsőséget is elhódítják és néhány kategóriagyőzelmet is aratnak majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: