DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Billy Monger újra formulaautóval versenyezhet

Az FIA még a mozgássérült versenyzőkre vonatkozó szabályokon is változtatott, hogy ezt lehetővé tegye: Monger terve az, hogy már 2018-ban rajthoz álljon egy komoly együléses szériában.

A mindkét lábát egy áprilisi balesetben elveszítő 18 éves versenyző, Billy Monger példát mutatott az autósport világának arról, mi az a küzdeni akarás: a versenyző 11 héttel amputációja után újra versenygépben ült, egy kézi irányítású Fun Cup autóban, és arról a szándékáról beszélt, hogy a Le Mans-i 24 óráson induljon. Az FIA múlt heti díjátadó ceremóniáján elnöki különdíjban részesült Jean Todttól, a helyszínen pedig egy olyan beszélgetés is elhangzott, amely alapján az eddigieknél is magasabb célokat tűzhet ki.



„Elárulhatom, hogy volt egy találkozóm az FIA-val, néhány szabályt pedig, melyek miatt az együléses kategória nem lehetett opció a mozgássérült versenyzőknek, megváltoztattak. A tervem így most az, hogy 2018-ban újra formulaautóba üljek” – idézi a gpupdate.net Mongert, aki a versailles-i gálán már nem kerekesszékben, hanem műlábain járva jelent meg.

A konkrét bajnokságot illetően pedig Monger magasra teszi a lécet: balesete idején a brit Formula-4-ben szerepelt, szintet lépve a folytatást a Formula-3-ban képzeli el. „Nagyon remélem, hogy a brit F3 lesz, ezt vizsgáljuk, ez szerepel a tervünkben. Szeretném, ha versenyzőként ismernének, ha idősebb leszek. A támogatás, melyet kaptam, természetesen hihetetlen volt, de még jobban várom, hogy újra kormány mögé ülhessek, és azt csináljam, amit szeretek” – zárta az ifjú pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: