DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Habsburg Ferdinánd ismét a dobogón ünnepelhetett

Habsburg Ferdinánd zsinórban a második hétvégén állhatott fel a dobogóra a Taupó-tó mellett fekvő Bruce McLaren Motorsport Parkban, így egy fordulóval a szezon vége előtt a tizedik helyen áll.

A balul végződő első futamot követően, amely a második futamára is rányomta bélyegét, Habsburg képes volt talpra állni, és a csúcson zárta a hétvégét. 

A hampton downsi második helyezésével a tarsolyában az M2 Competition versenyzője magabiztosan érkezett meg a taupói versenypályára, azonban a hétvége korántsem indult jól számára. ugyanis Habsburg az első futamot  már az első körben feladni kényszerült, egy hármas baleset szenvedő alanyaként.

A kiesés kettős csapást jelentett Habsburg számára, mivel ennek következtében a második futamnak csak a  rajtrács végéről vághatott neki. Azonban a Denny Hulme Emlékkupáért folyó harmadik futam annál nagyobb reményekkel kecsegtetett.

habsburg-1



 

Habsburg a második időmérőn remek időt futott, és mindössze 0,063 másodperccel lemaradva a pole pozícióról, a harmadik helyre kvalifikálta magát.

A jól elkapott rajtot követően sikerült megtartania pozícióját, lendületét azonban a biztonsági autó  behívása törte meg. Az újrarajt után az osztrák versenyző lenyűgöző védekezést mutatott be Thomas Randle és Pedro Piquet ellen, eddigi legjobb eredményét érve el ezzel az autósport-legenda nevét viselő pályán.

,,Remek lezárása ez a hétvégének” - mondta el lelkesen Habsburg. “Az első két futam eléggé kiábrándító véget ért, de nagyszerű érzés ismét a dobogón állni, és így van mit felmutatnom a kemény munkánk eredményeként. Attól pedig, hogy keményen meg kellett harcolnom érte, még édesebb a siker. Lényegében végig védekeznem kellett, így ez igazán különlegessé teszi az eredményt mind számomra, mind pedig a csapat számára, akiknek nagy köszönettel tartozom.”

habsburg-3

Egy fordulóval a bajnokság vége előtt, Habsburg a pontverseny tizedik helyén áll. A szezonzárónak jövő hétvégén (február 11-12) a Manfeild-parkbeli Chris Amon versenypálya ad otthont, ahonnét Ferdinánd tavaly győzelemmel távozott.

“Természetesen nagyon jó emlékeim fűződnek Manfeild Parkhoz,” tette hozzá. “Nagyon várom már, és remélem, hogy a szezon első győzelmével a tarsolyomban térhetek majd vissza Európába.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: