DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Új mérföldkőhöz ér az Electric GT Championship

Szinte teljesen újjászületik az Electric GT Championship. Új versenygépük a Tesla Model S lesz, emellett pedig több neves versenyző fogja alkotni a sorozat mezőnyét.

Az electricautosport.com szerint a széria valóban átalakul. Az új Tesla Model S mellett új pilóták és helyszínek fogják tarkítani a sorozatot. A bajnokság elnöke, Mark Gemmel is örömmel nyilatkozott a nemsokára kezdődő szezon előtt.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy a Tesla Model S P100D-t használjuk, mivel ez egy hihetetlenül gyors és innovatív autó. Már elindult a nevezési szakasz a csapatok számára, és az új versenygépet is bejelentettük, ami mindenkinek izgalmakat hozott, aki csatlakozni szeretne hozzánk.”

 EGT_Championship_1



A sorozat pályáit januárban hirdetik ki Birminghamben. Az európai pályák közül hét kerülhet be a versenynaptárba: Paul Ricard, Barcelona, Estoril, Assen és a Nürburgring jöhet szóba. A bajnokságban 20 pilóta fog megküzdeni a végső sikerért, akik között olyan volt F1-esek nevei is felmerültek, mint Karun Chandhok és Heinz-Harald Frenzten.

Az indiai Chandhok már vezethette is a sorozat új modelljét: „Nagyon boldog voltam, amikor meghívást kaptam a tesztelésre az Electic GT-től. Versenyzőként mindig kíváncsi az ember az új, és a megszokottól eltérő autókra, és nagyon vágytam egy versenyre felkészített Tesla kipróbálására.”

A volt F1-es pilóta így folytatta: „Az autó kezelése egész jó, és nagyon jó az egyensúlya is, annak ellenére, hogy még igen korai szakaszban van a fejlődése. Nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen lesz az autó akkor, amikor már a 2.0-s verziója fog futni jövőre. Az már nyilván sokkal több lóerős lesz.”

Egy versenyhétvége 20 perces gyakorlásból, egy órás időmérőből, és két 60 km-es versenytávból fog állni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: