DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Silverstone-ban is dobogón Habsburg Fedinánd

Idei hatodik Euroformula Open dobogóját szerezte meg Habsburg Ferdinánd az elmúlt hétvégén Silverstone-ban, a bajnokság nyolcadik futamán, megerősítve ezzel második helyét a bajnokságban.

Mivel Habsburg idén májusban, a Formula Renault 2.0 NEC keretein belül már versenyzett a “Brit Motorsport Otthonának” is nevezett legendás pályán, a szabályok értelmében a három szabadedzés közül mindössze egyen vehetett csak részt, ezen felül pedig egy négyhelyes rajtbüntetéssel is sújtották.

f7874a67-6fda-48df-9cfd-cc8a4019d662_resize



Így tehát az előző, Paul Ricard-i Euroformula Open versenyhétvégén futamgyőzelmet szerző Habsburg csak a nyolcadik helyről várhatta a szombati verseny rajtját.

Azonban nem sokáig maradt ott. Az előtte történt baleset következtében, az első kör végén már hatodikként fordult el, majd a Stowe külső ívén két egymást követő körben végrehajtott látványos előzési manővereinek köszönhetően a harmadik kör végére már a negyedik helyen autózott. 

Az élen haladó hármas azonban már keményebb diónak bizonyult, így végül a 19 éves osztrák versenyző azon a helyen ért célba, ahová eredetileg kvalifikálta magát, második legjobb újoncként. 

Vasárnap már jóval hűvösebb időjárási körülmények között került sor a második futamra, amelynek rajtját Habsburg kiválóan kapta el, és kívülről körbeautózva a pole-ból induló Colton Hertát, megkaparintotta a második helyet. Miután az amerikai versenyző a bajnoki éllovas Pulcinivel elszenvedett ütközet következtében feladni kényszerült a versenyt, Habsburg megszabadult az üldözőbolytól, és Drive-X Dallarájával ő bizonyult az egyik leggyorsabbnak a pályán. Azonban még így sem sikerült fogást találnia az élen autózó Antoni Ptakon. 

A véghajrában Habsburgnak ugyan sikerül 0.59 másodpercre megközelítenie a lengyelt, azonban a támadásra már nem maradt ideje. Ez volt Habsburg hatodik újonc győzelme, 32 pontosra növelve ezzel előnyét Hertával szemben. Az összetett pontversenyben pedig 34 pontra faragta le hátrányát a második futamot pontszerzés nélkül záró Pulcinihez képest.

adb77bd6-97e9-4ef9-b32c-c9c1543a9977_resize

,,Nagyszerű érzés volt ismét a EuroFormula Open dobogóján állni.”  - mondta el Habsburg. ,,Nehézkesen indult a hétvége a büntetések miatt, de összességében elégedett vagyok az eredményekkel, és azzal, hogy sikerült felzárkóznunk Pulcinire. Sikerült még jobban kiismernünk az F3-as autót és úgy érzem, versenyzőként is sokat fejlődtem. A következő forduló a hazai pályámon lesz, és már alig várom, hogy ott is bizonyíthassak.”

Az EuroFormula Open mezőnye ezt követően rövidke nyári szünetre megy, hogy majd szeptember elején a Red Bull Ringen újult erővel vághasson neki a szezon második felének. Azonban Habsburg számára nincs megállás! Az EuroFormula Open belgiumi fordulóján megszerzett dupla második helyezés után most hétvégén (Július 28-30)  ismét visszatér Spa-Francorchamps-ba, ezúttal a Formula Renault 2.0 NEC keretein belül, ahol ismét tovább gyarapíthatja majd trófeái számát.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: