DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Hazai pályán is dobogón Habsburg Ferdinánd

Habsburg Ferdinánd dobogót érő látványos versenyzéssel örvendeztette meg hazai közönségét a Formula Renault 2.0 Eurocup Red Bull Ring-i fordulóján.

Az osztrák versenyző idén 12. alkalommal állhatott fel a dobogóra, és immáron a második trófeát gyűjtötte be a rendkívül erős mezőnyt felsorakoztató Formula Renault Európa kupában, tökéletes válaszul a technikai hiba miatt derékba tört monzai hétvégén történtekre.

e3d03fbf-73b8-4bc5-a99a-60af841190c1_resize



A pályán , amelyet Habsburg bármely másiknál jobban ismer, az ötödik helyről kiváló rajtot fogva az első kör végére egészen a harmadik helyig jött előre. És bár az élen haladó két versenyzőnek sikerült közel négy másodperces előnyt kiautóznia a második kör végére, Habsburg azonban senkitől nem zavartatva menetelt előre. Olyannyira, hogy a verseny véghajrájában az előtte haladó kettős csatározását kihasználva sikerült támadó helyzetbe kerülnie. 

A verseny utolsó körében Habsburg az első kanyarban külső ívről elzőzve kaparintotta meg a második helyet, azonban a Fortec Motorsport versenyzője a második kanyar kijáratánál visszaszorult a harmadik helyre és végül itt is látta meg a kockás zászlót.

2e777f2f-4932-4cc5-82d5-288bcc1ad8c6_resize

Az osztrák pilóta a második fuatmon az értékes pontokat jelentő nyolcadik helyen ért célba, megerősítve ezzel a bajnokságban elfoglalt nyolcadik helyét. 

,,Micsoda hétvége! Hihetetlen érzés itthon dobogóra állni.” -mondta el az osztrák versenyző. “Hatalmas köszönettel tartozom a csapatomnak, a családomnak, szponzoraimnak és a rajongóimnak akik ott voltak és szurkoltak nekem. Igazán felemelő érzés volt a dobogón állni.”

,,Jelentős lépéseket tettünk előre a hétvégén és tudjuk hogy hol kell még fejlődnünk ahhoz, hogy legközelebb a szimpla pódiumból győzelem és dupla dobogós helyezés legyen. Alig várom már hogy ezeket a gyakorlatba is átültethessem.”

Az Eurocup következő fordulója augusztus 27-28-án a Paul Ricard versenypályán kerül megrendezésre, Habsburg számára azonban addig sincs megállás, ugyanis jövő hétvégén  Silverstonban húz újra versenyoverallt, ám ezúttal az Euroformula Open keretein belül áll majd rajthoz.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: