DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Így készül a nemzetközi megmérettetésre a magyar bajnok

2015 után 2016-ban is újdonságok várnak Magyar János. A tavalyi forma autós magyar bajnok egy másik mezőnyben, de töretlen célokkal várja a szezon kezdetét.

Jani a magyar bajnoki cím után idén nemzetközi mezőnybe lép és az ESET kupában szerepelhet, amihez a megszokott támogatás mellett a Tom Racing-gel kötött együttműködés is nagyban segítheti. Az ESET kupában több újdonság is várja, ami nem teljesen ismeretlen a 2015-ös bajnok számára.

DSC_0006



„Tavaly a Slovakiaringen találkozott a két versenysorozat. Ott összetettben egy második helyet sikerült elhoznom. Annyiban volt másabb, hogy teljesen kiélezett volt a verseny végig, tehát nem az első 5-6 körben dőlt el a futam, hanem szinte végig határon kellett autózni.”

A szezon április utolsó hétvégéjén kezdődik, de a munka már javában tart. A fizikai felkészülés mellett egy kis gokartozás is belefér Jani életébe.

„A gokartozás gyakorlás szempontjából sem utolsó, hiszen az ember nem felejti el, illetve tudja gyakorolni azokat a mozdulatokat, amiket a forma autózás illetve a verseny során átél, így egy jó felkészülési alap lehet.”

mj2

A Gokartringen töltött körözgetés természetesen nem adhatja vissza az igazi élményét a versenyzésnek. A jó idő beálltával az első autóba ülés ideje is közeledik már. Addig is marad a gokartozás meg természetesen a fizikai felkészülés a 2015-ös forma autós bajnok, Magyar János számára, akinek idén természetesen a célja ugyanaz. Egy újabb bajnoki cím megszerzése. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: