DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Egyéb

Ralf Schumacher ismét a versenyzés világában

Az elmúlt időben inkább csak volt felesége kapcsán hallottuk Ralf Schumacher nevét, most viszont arról számolhatunk be, hogy az egykori F1-es pilóta ismét szerepet vállal az autósportban.

Ismét szerepet vállal az autóversenyzésben a hétszeres világbajnok Michael Schumacher öccse, Ralf, aki 1997 és 2007 között szerepelt a Formula-1-ben. Az ifjabbik testvér, aki nemrég vált el feleségétől, Corától, az elmúlt években a Mücke Motorsportnál vállalt szerepet a GP3-ban és a DTM-ben is, mostanra viszont szakított a német istállóval.

ralf_2015



 

Ralf Schumacher jövőre már riválisként találkozik korábbi csapatával, hiszen a német F4-ben szereplő HTP Junior Teamnél vállal majd szerepet, mely idén, a széria története első szezonjában bajnoki címhez segítette Marvin Dienstet, míg a csapat két másik versenyzője a holland Janneau Esmeijer és az ifjú német hölgy, Carrie Schreiner volt.

A Mercedes DTM-csapatának korábbi technikai igazgatójához, Gerhard Ungarhoz csatlakozó Schumacher így nyilatkozott a fejleményről: „Mindketten szerettünk volna egy olyan csapatot létrehozni, mely segíthet az ifjú tehetségeknek feljutni a csúcsra, ezért döntöttünk úgy, hogy együtt vezetjük majd az F4-es istállót. Fontos, hogy szilárd talajt biztosítsunk a tehetséges fiataloknak, így terveink szerint hamarosan túlnőhet majd az F4-en a nevelőprogramunk.”

A csapat egyébként rövidesen áthelyezi majd a székhelyét Kerpenbe, a városba, ahol a Schumacher-testvérek felnőttek, s versenyezni kezdtek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: