DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Zolder: Kiss Norbi győzelmével és második helyével a címvédés kapujában!

Még a szombati napnál is eredményesebben alakult a vasárnap Kiss Norbert számára Zolderben, hiszen a pole pozíció megszerzése után rekordot döntött az egy szezonon belüli futamgyőzelmeket illetően, majd a második versenyen remek felzárkózás után második lett. A magyar pilótát ezzel már csak néhány pont választja el az újabb Európa-bajnoki címtől.

Kiss Norbert számára ugyanúgy kezdődött a vasárnap Zolderben, ahogy a szombati nap: megszerezte a pole pozíciót a délutáni első futamra. A versenyen aztán szintén nem talált legyőzőre, így begyűjtötte idei 17. sikerét – ez pedig azt jelentette, hogy megdöntötte Antonio Albacete korábbi rekordját az egy szezonban aratott győzelmeket illetően! A magyar mögött egyébként a spanyol lett a második, Jochen Hahn pedig a harmadik, míg legfőbb ellenfele, Adam Lacko kiesett, sőt még a versenyfelügyelők is felhívták magukhoz a cseh pilótát.



A fordított rajtrácsos szabály értelmében Norbi a nyolcadik helyről rajtolhatott a második versenyen, ám ez nem akadályozta meg abban, hogy csupán két kör elteltével már a harmadik pozícióban autózzon! Az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport versenyzője hamarosan Anthony Janiect is átlépte, s elindult a versenyben vezető David Vrsecky után. A három másodperces előny gyorsan el is fogyott, így az utolsó öt körnek már a cseh sarkában vágott neki a címvédő.

 

Előznie azonban már nem sikerült, ám csalódottságra így sincs oka, hiszen tegnapi teljesítményét is felülmúlva egy első és egy második hellyel zárta a napot! Ráadásul Lacko a verseny végén ismét kiállni kényszerült, így 157 pontra nőtt vele szemben Norbi előnye, míg Hahn lemaradása a mostani hatodik helyének köszönhetően 154 egységre duzzadt, azaz a német átvette az összetett második helyét, a magyar versenyző pedig karnyújtásnyira került az újabb Európa-bajnoki címtől. Folytatás két hét múlva Jaramában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: