DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Kiss Norbi: Győzelem és dobogó szombaton

Egy rajt-cél győzelemmel és egy parádés harmadik hellyel zárta a szombati napot Zolderben Kiss Norbert a Kamion Eb-n. A magyar versenyző első futamon aratott sikerével egyben beállított egy rekordot a sorozatban.

Magabiztosan szerezte meg a pole pozíciót az Oxxo Racing Team magyar pilótája szombat délelőtt. Kiss Norbi ezek után az első versenyen sem talált legyőzőre és a rajttól a célig vezetve söpörte be a diadalt Adam Lacko és Antonio Albacete előtt. Ezzel a sikerrel Norbi nem mellesleg beállította a spanyol korábbi rekordját, ami az egy szezonban aratott győzelmeket illeti.

KissNorbi_Oxxo_Zolder



Kiss Norbi a második viadalt a nyolcadik helyről kezdhette meg, de néhány kör elteltével már a harmadik pozícióban haladt és óriási csatát vívott Lackóval. A cseh versenyző ezúttal jobbnak bizonyult a címvédőnél, de Norbi később Lacko honfitársát, David Vrseckyt megelőzve visszaszerezte a dobogós helyezést. Lacko a hajrában Jochen Hahnt is lehagyta és megnyerte a második futamot. A német végzett a második, Kiss Norbi pedig a harmadik helyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: