DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

A Lotus Festival hétvégéjén versenyeztek a magyarok

Az elmúlt hétvégén rendezték Brands Hatch-ben a szokásos Lotus Festivalt, a világ legnagyobb lotusos rendezvényét, mely többek között különféle kiállításokat és versenyeket vonultat fel.

A hétvégén rendezték a Lotus Cup Europe következő versenyhétvégéjét is, melyen három fős magyar, Lotus Cup Eastern Europe-os delegáció képviseltette magát, Major Benedekkel (Open kategória), Vizin Tamással (Open kategória) és Sánta Jánossal (V6 kategória).

A szombati nap szabadedzéssel indult a 3,908 km-es aszfaltcsíkon, borús, de száraz időjárási körülmények között, mely az egész hétvégére igaz volt. A gyakorlást pár percre baleset miatt még meg is szakították, végül azonban Benedek, Tamás és János a 19., 21., és 26. helyen nyitottak.

 IMG_4081



A szombat délutáni kvalifikáción 35 fő vett részt a kenti pályán. Major Benedek 20., Vizin Tamás a 21., Sánta János a 25. rajtkockát szerezte meg.

Az elő versenyen a rajtot követően Major Benedek feljött a 18 helyre, Vizin Tamás pedig szoros csatában volt McInulty-val, John Rasse-szal, és Capstickkel. A verseny felénél Rasse visszacsúszott, Benedek, Tamás és János pedig már a 17, 19, és 25. helyeken autóztak, viszonylag légüres térben. Pár körrel később Ferrer esett ki, így a magyarok újabb pozíciót nyertek. Majd ugyanígy járt Capstick is, így Vizin Tamás már a 17., Sánta János pedig a 23. volt. Ebben a pozícióban érte őket a kockás zászló a 19 körös verseny végén. Abszolút 16. és 17. helyükkel Major Benedek és Vizin Tamás az előkelő második és harmadik helyen lettek értékelve Open kategóriában.

A második versenyre vasárnap került sor. A futam elején Tamás ismét John Rasse-szal és Jason McInulty-val csatázott, s az 5. körben Rasse-t meg is előzte, később azonban ismét helyet cseréltek, s ez többször is megtörtént a verseny során. A 12. körben Major Benedek már a 17., Vizin Tamás a 20., Sánta János pedig a 23. volt.

A 19 körös versenyt Benedek a 17., Tamás a 20., János pedig a 23. helyen zárta. Major Benedek helyezése kategóriája harmadik helyét jelentette.

A Lotus Cup Europe következő állomása Zolder lesz szeptember 18-20-án, a Kamion Európa-bajnokság hétvégéjén. A versenyhétvége a Lotus Cup Eatsern Europe versenynaptárának is része.

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: