DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

A Formula-3-ban indul a kis Fittipaldi

A 18 éves Pietro Fittipaldi, az F1-es világbajnok Emerson unokája ezzel a lépéssel vált nemzetiről európai szintre. Egyre tisztább a kép, kik ellen kell idén megküzdenie.

Pietro Fittipaldi 2013-ban érkezett Amerikából Európába, második évében pedig fölényesen megnyerte a brit Protyre Formula Renault sorozatot, 15 verseny alatt 10 győzelmet szerezve. Év végén a Ferrari versenyzői akadémiája háromnapos különleges tréningre hívta meg Maranellóba, itt próbált ki először Formula-3-as autót. Az Európa-kupa kétliteres Formula Renault-ját is tesztelte, választása azonban végül az F3-ra esett, a Fortec Motorsport versenyzője lesz 2015-ben. A gárda hivatalos bejelentést nem tett, de az ifjú Fittipaldi Twitteren közölte a jó hírt, számolt be az Autosport.

Pietro a Fittipaldi család harmadik generációjának tagja, amely Formula-3-as szinten versenyez: Emerson 1969-ben teljesített egy szezont a brit F3-ban, míg nagybátyja, Christian 1990-ben. Két éven belül mindketten a Formula-1-be jutottak, kérdés, Pietrónak milyen hamar sikerül elérnie célját.

Pietro öccsével, Enzóval, aki egyelőre még gokartozik


Időközben formálódik a 2015-ös F3-as Európa-bajnokság rajtrácsa: a közelmúltban a Ferrari juniorversenyzője, Lance Stroll érkezését jelentették be a Prema csapathoz, ide igazolt át a széria veteránja, Felix Rosenqvist, aki az elmúlt éveket a Mücke Motorsportnál töltötte. A Carlinhoz, amely hat autót is indít, a kolumbiai hölgy, Tatiana Calderon csatlakozott, és a héten jelentették be a 16 éves brazil, Sergio Sette Camara érkezését is a Motopark csapathoz – ő a harmadik versenyző, aki Max Verstappen példájából kiindulva a gokartból érkezik az Európa-bajnokságra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: