DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

UNIQA Sandlander: Előre a hosszú úton

Bár Szallerék korai búcsúját követően a hajrában Sebestyénék is feladták a versenyt, az UNIQA Sandlander Teamnek így is maradt egy egysége, melyet egy nap választ el a Dakar céljától.

Nem kímélték a technikát: a Dakar utolsó előtti napján több mint ezer kilométert teljesítettek a versenyzők, aminek közel fele mért szakasz volt. A türelemjátéknak tartott szakaszon kategóriája ötödik helyére lépett elő Namchin Lkhamaa, az UNIQA Sandlander Team pilótája, aki az összetettben és a szakaszon is a 62. helyen végzett.

"Még mindig van egy nap, nem dőlhetünk hátra!" - fogalmazott a mongol versenyző. "Hosszan mentünk ma hegyek között, ahol éles kanyarok voltak, az előttünk haladók felverték a port, így szinte lehetetlen volt előzni. Emiatt nem tudtuk azt a tempót autózni, amit szerettünk volna, de nem bánom, a lényeg, hogy ezt is teljesítettük és az autó is jól helyt állt, mindenféle technikai probléma nélkül megérkeztünk a Termas de Rio Hondo GP- és WTCC-pályáján felállított bivakból Rosarióba, ezúttal egy lóverseny pályára" - fejtette ki.

sandlander_431_2



A pilóta Udiikhuu Byambatsogttal és Batbold Surendorjjal megkedvelte a szériaautós versenyzést. "Otthon, Mongóliában is próbálkoztunk ezzel, de ez most tényleg más. A Toyotánk kiváló és felveszi a versenyt az épített autókkal egy ilyen rendkívül kemény maratoni futamon is" - értékelt Namchin Lkhamaa.

A Dakar szombaton Argentína fővárosában, Buenos Airesben ér véget, a szokatlanul rövid, 393 kilométeres össztávon - benne a 174 kilométeres szelektívvel - azonban nem lankadhat a figyelem, a szervezők ugyanis az utolsó pillanatokra is szoktak meglepetéseket időzíteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: