DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Egyéb

Priaulx a WTCC helyett a BTCC-be tér vissza

A túraautózás háromszoros világbajnokát szóba hozták a visszatéréssel sikerei helyszínére, helyette azonban a brit bajnokságot választotta. Nem túl meglepő módon egy BMW-t fog vezetni.

A 40 esztendős versenyző a West Surrey Racing BMW 125i M autójával versenyez a Brit Túraautó Bajnokság 2015-ös szezonja során, visszatérését a hazai sorozatba ma jelentették be. A márkaválasztás nem okoz sok meglepetést: Priaulx 2003 óta folyamatosan BMW-vel versenyez, ezt a márkát képviselte az ETCC, WTCC, Intercontinental Le Mans Cup, DTM, tavaly pedig az amerikai USCC sorozatokban. Az ETCC-ben egy (2004), a WTCC-ben három (2005, 2006, 2007) bajnoki címet szerzett, az utóbbi kategória fennállásának első három szezonjában.

A Gurnsey szigetén született Priaulx BMW-hez való csatlakozása előtt, 2002-ben versenyzett utoljára a BTCC-ben, a szezon során egy futamgyőzelmet szerzett. Idén egyik csapattársa Sam Tordoff lesz, az istálló harmadik versenyzőjét még nem jelentették be.



„Igazán szép érzés visszatérni. Hosszú ideje nem vezettem ebben a kategóriában, érdekes tapasztalat lesz” – mondta Priaulx az Autosportnak. „Nagyszerű csapatom van a megfelelő autóval. Csalódott leszek, ha nem kezdek el hamar teljesíteni. A BTCC jelenleg felszállóban van. Komolyan gondolom, nem csak egy évre jöttem” – folytatta a versenyző, aki emellett az ELMS és USC szériákban is jelen lesz, emiatt egy hétvégét valószínűleg ki kell hagynia.

A bejelentés előtt a háromszoros világbajnokot szóba hozták egy lehetséges visszatéréssel a WTCC-be. Állítólag a Münnich Motorsport Chevrolet-ját vezethette volna, ha visszatér a kategóriába, ahol 18 futamot nyert meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: