DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Roma a felesége miatt is folytatni akarja

Bár a címvédő Nani Roma esélyei technikai hiba miatt már tíz kilométer után elszálltak, a rutinos spanyol továbbra is versenyben akar maradni, amire nemcsak a jövő évre való felkészülés motiválja.

Néhány perc után véget értek a címvédő Nani Roma idei álmai, a spanyol versenyző ugyanis mindössze 10 kilométer megtétele után elakadt. A Mini sztárját technikai hiba sújtotta, s végül kamionja által vontatva érkezett meg a táborba, hosszú órákkal lemaradva.

naniroma_vontatas_15



Roma elárulta, hogy az olajnyomással adódtak problémák már a 3. kilométertől kezdve, ezért kellett végül a 10.-en meg is állnia. „Nem volt értelme tovább erőltetni” – olvasható Roma hivatalos honlapján. „A szerelés és a sok változtatás semmin nem segítettek, minden eredménytelennek bizonyult. Ez a sport ilyen, bármelyik napon hátrányba kerülhetsz, de nem hittem volna, hogy ilyen hamar bekövetkezik. A Dakar első szakaszán elakadni kemény dolog.”

A címvédőként az idei versenyen is favoritként induló Roma igyekezett rutinosan hozzáállni a történtekhez: „El kell fogadnod és a pozitív oldalát kell nézni a dolgoknak. Fontos, hogy végül beértem, és segíteni tudok a csapatnak” – mondta Roma, akit az is motivált a versenyben maradásra, hogy felesége, Rosa is részt vesz a sivatagi száguldáson, méghozzá motorral.

naniroma_rajtelott_15

„Az is motivál, hogy támogassam Rosát, biztassam és segítsem mindenben, amiben csak tudom. Holnaptól kezdve ez egy teszt, mely a 2016-os Dakarra való felkészülést szolgálja. De így is a végéig élvezni fogom a versenyt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: