DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Egyéb

Ifj. Ficza az Év Junior versenyzője

Bizony, nem tévedés. Az MNASZ idén két nagyon hasonló díjat is kiosztott, amellyel két, kimagasló eredményeket elért ifjú versenyzőt tüntettek ki. Amint arról tegnap beszámoltunk, Kovács Marcell lett az Év Ifjúsági versenyzője, míg ifj. Ficza Ferenc az Év Junior versenyzője címmel gazdagodott.

Mindez a MNASZ Sporttanács mai, 2014/40-es számú közleményéből derül ki. Kovács Marcellről és a többi magyar díjazottról tegnapi cikkünkben már megemlékeztünk, így jelen írásunkban Ifj. Ficza Ferencre koncentrálnánk, aki idén az újjáindult SEAT Leon Európa-kupában nyújtott maradandót a Zengő Junior Team színeiben.

A 18. életévét idén betöltött pilóta a bajnokságot ugyan végül „csak” a 6. helyen zárta, ám egyrészt így is ő érte el a legjobb összesített eredményt a magyar indulók közül, másrészt egészen az utolsó versenyhétvégéig esélye volt a bajnoki címre is, ami hatalmas szó. 

 



A salzburgringi második futamon a pole-ból indulva a 2. helyen végzett (ha nincs a biztonsági autós fázis, valószínűleg már ott nyert volna), de a következő hétvégén, Silverstone-ban már semmi sem akadályozhatta meg őt a győzelemben, amit ráadásul az első futamon könyvelhetett el, erőből a legjobbnak bizonyulva. A spái második futamon is elsőként szelte át a célvonalat, ám az utolsó kör utolsó sikánjában bemutatott előzése miatt utólag egy egy másodperces büntetést szabtak ki rá, átadva ezzel a győzelmet Stian Paulsennek. Ezek voltak az év legemlékezetesebb pillanatai az ifjú tehetség számára, aki korábban már az ETCC-ben, illetve az ob-n is számtalan alkalommal bizonyította rátermettségét, amiért tehát az MNASZ Sporttanácsa is kellőképpen megjutalmazta őt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: