DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 26. vasárnap
Egyéb

Sztárparádé a Bologna Motor Show-n

Immár harmadik napja zajlik Olaszországban a világ talán leghíresebb év végi motorsport dzsemborija, a Bologna Motor Show, melynek záró akkordjaként e hét végén Jacques Villeneuve, Robert Kubica, Ken Block és Gigi Galli is raliautóba ül majd, hogy a Bettega emlékverseny keretében összemérjék egymással erejüket.

Sztárokban és látványelemekben az eddigi két nap során sem volt hiány a Bologna Motor Show-n, hiszen szombaton Jarno Trulli, majd vasárnap Michela Cerruti bemutatózott egy Formula-E-s versenygéppel a bolognai Area 48 pályán. Tegnap Supermotocross versenyre és egy kis AutoGP-es párharcra is sor került a helyszínen, utóbbit Davide Valsecchi nyerte Cerruti előtt.

Különféle NASCAR Eurószériás autókat is megcsodálhattak a helyszínre kilátogató fanatikusok, melyek közül az egyiket a MotoGP-ből ismert olasz pilóta, Danilo Petrucci vezette. 

A 2014-es Bologna Motor Show beharangozója

A Bologna Motor Show-t 1976 óta rendezik meg minden évben, vagyis az idei a 39. ilyen rendezvény. A 9 napos dzsembori záró akkordját és egyben fő műsorszámát az idén kilencedik alkalommal megrendezendő Bettega emlékverseny jelenti majd, melynek keretében sztárpilóták fogják összemérni erejüket raliautók volánjánál. Idén az 1997-es F1-es világbajnok Jacques Villeneuve, a korábbi F1-es futamgyőztes és WRC2-es bajnok Robert Kubica, a Gymkhana-sztár Ken Block és az olaszok korábbi WRC-menője, Gigi Galli emeli majd jelenlétével az esemény színét. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: