DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

A Hankook az új Audi Sport TT Kupa kizárólagos beszállítója

Az Audi a Hankook Tire-t választotta az Audi Sport TT Kupa első gumiabroncs-beszállítójának. A vonzó nemzetközi márkakupa a frissen fejlesztett Audi TT versenyváltozatával a DTM (Német Túraautó Bajnokság) keretében szervezett futamok formájában kerül megrendezésre 2015-től. A kupa célja, hogy a fiatal nemzetközi versenypilóták lehetőséget kapjanak a professzionális autósport világába való bekerülésre. A versenyautók az új Audi TT modellre épülnek, és kizárólag Hankook Ventus Race versenyabroncsokkal lesznek felszerelve.

A prémium gumiabroncsgyártó Hankook az új Audi TT verseny-változatához is szállít gumiabroncsokat. Miután az Audi dizájn ikonja, a TT, és TTS Coupé valamint a Roadster utcai változatai Hankook Ventus S1 evo² ultra-nagyteljesítményű abroncsokat kapnak gyárilag, a vállalatot most az új Audi Sport TT Kupa első kizárólagos gumiabroncs-beszállítójának is megválasztották.

20141201_Hankook-exclusive-tyre-partner-to-Audi-Sport-TT-Cup_2_lr 



A harmadik Audi TT generáció versenyváltozatának teljesítménye 310 LE (228 kW) mindössze 1125 kg-os önsúly mellett. A két literes TFSI motor teljesítményét átmenetileg akár további 30 lóerővel (22 kW) lehet növelni, az úgynevezett push-to-pass (előzés gombnyomásra) funkcióval. Mind a négy kerékre Hankook Ventus Race típusú versenyabroncsok (slick vagy eősgumik) kerülnek, 260/660 R 18 méretben. Ezek az autók az Audi leányvállalata, a Quattro központi irányítása alá tartoznak.

- Hatalmas  nemzetközi érdeklődés övezi az Audi Sport TT kupát. – mondta Rolf Michl, az Audi projektmenedzsere. - Nagyon örülünk a sok pozitív visszajelzésnek, és a versenyre irányuló nagy nemzetközi érdeklődésnek. Az eddigi visszaigazolások alapján sok indulóra számítunk az első szezonban. A gumiabroncsok kérdése alapvetően fontos a autósportban.– fűzi hozzá Michl. -Központi szerepet fognak játszani fiatal versenypilótáink oktatásában. A Hankook hatalmas technikai tudással rendelkezik, tökéletes partner az Audi Sport TT Kupa számára.

- Örülünk, hogy tovább erősíthetjük az autósport iránti elkötelezettségünket a vonzó, új Audi márkakupával – mondta Manfred Sandbichler, a Hankook Tire európai autósport igazgatója. -Az Audi TT közúti modellek számára eredeti gyári felszerelésként szállított gumiabroncsaink a DTM-ben alkalmazott technológián alapulnak, ahol évekig nagyon sikeresen működtünk együtt az Audi Sporttal. Az új Audi Sport TT kupa résztvevői számára is előnyös lesz ez a tapasztalat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: