DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

A hétvégén díjazzák a legjobb brit tehetséget

A vasárnap megrendezendő gálán osztják ki a brit autósport feltörekvő pilótáinak körében legrangosabbnak tartott elismerést, a McLaren AUTOSPORT BRDC Awardot, amelyért hat fiatal tehetség verseng.

A három fél, a McLaren, az Autosport Magazin és a Silverstone-t is vezető Brit Versenyzői Klub támogatásával létrejött díjat először 1989-ben osztották ki az ország egyik ígéretes tehetségének, aki akkor David Coulthard volt. Azóta minden évben megkapja az elismerést egy versenyző, akinek addig főként még a hazai vagy kisebb nemzetközi porondon volt lehetősége bizonyítani, ám ennek köszönhetően lendületet vehet karrierje. A nyertes jutalma a 100 000 font pénzdíjazás mellett egy McLaren F1-es teszt, egy Arai GP-6 RC szénszálas bukósisak és a BRDC klubtagsága.

23e23162-5059-47f9-9689-51b249c47a44



 

Korábban olyan versenyzők is részesültek ebben az elismerésben, mint Jenson Button, Paul di Resta, Dario Franchitti, Gary Paffett, Jamie Green vagy Anthony Davidson, akik ma már mind ismert és sikeres nevek a nemzetközi autóversenyzésben.

 

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is hat pilótát választottak ki a döntő fordulóra, akik közül vasárnap nevezik meg a győztest. Az esélyesek: Alexander Albon, Ben Barnicoat, Sennan Fielding, Seb Morris, George Russell és Harrison Scott. Közülük Albon a Formula Renault Európa-kupában, Barnicoat és Morris a Formula Renault Észak-Európai Bajnokságában, Fielding és Russell (aki 16 évével a legfiatalabb a társaságban) a brit Formula-4-ben, Scott pedig a brit Formula-Fordban szerepelt idén, mindannyian kimagaslóan teljesítve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: