DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Egyéb

Hamilton jövőre a ralit is kipróbálná Monzában

Lewis Hamilton és a ralizás? Eddig aligha hallottunk erről a kombinációról, ám miután a hétvégén a friss világbajnok elvitte egy körre a Mercedes egyik járgányát Monzában, kedvet kapott az ilyen típusú versenyzéshez.

A brit november 30-án a Monster vendégeként elutazott a legendás olasz pályára, ahol a Monza Rally Show zajlott éppen. Ő ugyan nem vett részt az eseményen, viszont a közönség szórakoztatására kétszer is pályára lépett a Mercedes A45 AMG modellel, teljesítve a bójákkal kijelölt pályákat.

EasyCapture1_2



A brit F1-es pályafutása során egyáltalán nem volt híres arról, hogy alkalmanként más versenyeken is kipróbálná magát: mindig csak a mostanihoz hasonlóan vendégként, a megmérettetésen kívül lépett pályára azokon az eseményeken, amelyekre meghívást kapott - ami persze részben a csapataival való szerződéseiből is adódhat. Most azonban szokatlan kijelentést tett, miszerint jövőre ő is szeretne rajthoz állni a Monza Rally Show-n, amely esemény idén is a legkülönfélébb kategóriák legjobbjait sorakoztatta fel, úgy mint Valentino Rossi, Robert Kubica, Ken Block vagy Kurt Busch.

„Igazán jól éreztem magam, hálás vagyok a Monsternek, amiért elhívtak” - mondta Hamilton. „Idén korábban már jártam a MotoGP futamán Catalunyában, most pedig vezethettem ezen a monzai ralipályán, és összefuthattam Valentinóval valamint Ken Blockkal is. Örülök, hogy részese lehettem ennek az elképesztő eseménynek.”

„Most azon akarok dolgozni a srácokkal, hogy összerakjunk egy ilyen autót és jövőre versenyzőként térjek vissza. Nagyszerű lenne egy kicsit ralizni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: