DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

Monza Rally Show: Rossi az élre tört a leghosszabb etapon

Szombat délelőtt két további szakasszal folytatódott a Monza Rally Show, amelyek között ott volt a hétvége leghosszabb gyorsaságija is - az ezen mutatott erős teljesítmény pedig elég volt Valentino Rossi számára, hogy megelőzze Robert Kubicát az összetettben.

A lengyel az esős első nap után alig három másodperccel vezetett a MotoGP ásza előtt. Szombatra az idő valamivel barátságosabbá vált: csapadék már nem hullott, ám a pálya a hűvös idő miatt továbbra is sokáig nedves maradt. Lassan azért felszáradt az ideális ív, és nem is csak egy, hiszen a napi első szakaszon a Monzában megszokott menetirányban, a másodikon pedig azzal ellentétesen körözött a mezőny.

Reggel az összességében harmadik gyorsaságival folytatódott a versengés, ahol Rossi hétvégi első szakaszgyőzelmét szerezte, bár csak négytizedet faragott Kubicához képest. A következő, Maxi Grand Prix névre keresztelt etap azonban döntőnek is bizonyulhat, hiszen 44 kilométeres távjával nagyobb különbségeket rajzolt ki a mezőnyben. Rossi ismét megállíthatatlan volt, ezúttal 10 másodperccel körözött gyorsabban a második helyen végző Kubicánál, ennek köszönhetően pedig a tabella élére állt.

Harmadik helyen mindkét etap során Stefano d’Aste zárt, így ezt a hármast a hétvége során eddig senki nem tudta letolni az élről.

A verseny egyéb világhírű pilótái eddig felemásan teljesítenek. A motokrossz világbajnok Tony Cairoli az összetett 9. helyén áll négy szakasz után, Gigi Galli a 15., ám a némi időbüntetést is összeszedő, a Monster Energy meghívására érkező Ken Block és Kurt Busch csak kéz a kézben, a 60. és a 61. pozícióban tartózkodnak jelenleg.

A következő, ötödik szakasz vonalvezetése egy érdekességet is tartalmaz, a szervezők ugyanis nem mentek el szó nélkül amellett, hogy idén leaszfaltozták a Parabolica bukóterét, és amint az alábbi képen látszik, lassítókkal oda is bevezetik a mezőnyt - ami az előző években még nem lett volna lehetséges ezen a hagyományosan mindig aszfalton zajló ralin. Legalább a Monza Rally Show szervezői örülnek ennek az újításnak.



EasyCapture1_1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: