DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

2015-ben Japán és Oroszország mellett újra Budapesten a Red Bull Air Race

A leggyorsabb motorsport szakág újabb két országba látogat el a következő évadban és visszatér Magyarországra is!

2015-ben A Red Bull Air Race világbajnoki sorozata nyolc helyszínnel folytatódik, melyek között két nagy újdonság szerepel: Japán és Oroszország. Nem utolsó sorban, sőt számunkra a legfontosabb, hogy jövőre Magyarország ismét a versenyhelyszínek között szerepel, ahol ismét Budapest ad otthont az eseménynek. Emellett megmaradt a már jól megszokott öt helyszín: Abu Dzabi, Ascot, Spielberg, Fort Worth és Las Vegas. A világ leggyorsabb motorsport sorozatának első hivatalos sajtó konferenciájára November 26-án Csibában (Japán) került sor, ahol hivatalosan is bejelentették a jövő évi versenynaptárat.

A Red Bull Air Race világbajnoki versenysorozat 2015-ös szezonnyitó futama a tradiciókhoz híven Abu Dzabiban kerül megrendezésre Február 13-14 között. Japánban, a Csendes-óceán partján lévő Csiba városában debütál az Air Race Május 16 és 17-én. Innen szintén egy új helyszínre szárnyalnak át a pilóták, a várva várt oroszországi állomásra, ahol Szocsi városa ad otthont a versenynek a Május 30-i hétvégén. Budapesten indul a versenysorozat európai szakasza Július 4-5 között. Budapest 2009 után ismét helyet kapott a versenynaptárban, így immár nyolcadik alkalommal rendezheti meg a lélegzetelállító eseményt.

A 2015-ös szezon második fele Augusztus 15 és 16 között veszi kezdetét Nagy Britanniában – Ascotban -, majd Szeptember 5-6 között Spielberg következik. Két 2014-ben debütált helyszínnel Amerikában folytatódik a verseny. Elsőként Texasban, Fort Worth városában (Szeptember 26-27) csapnak össze a versenyzők, majd a szezonzáró futamon Las Vegas légterét veszik be a pilóták Október 17-18 között.



Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy eljuttassuk ezt a sportot a rajongókhoz és örömünkre szolgál, hogy hivatalosan is bejelenthetjük a Red Bull Air Race két új országot is meglátogat 2015-ben. Versenyezni fogunk Japánban és Oroszországban is, nemzetek melyek tele vannak lelekes motorsport és repülés rajongókkal. És ott leszünk ismét Magyarországon is, ahol már egy kialakult rajongó tábor várja a Red Bull Air Race-t.” nyilatkozta Erich Wolf, a Red Bull Air Race vezérigazgatója.

A Red Bull Air Race Világbajnokságban a világ legjobb pilótái egy olyan sportágban mérik össze erejüket, ahol sebességet, precíziót és szaktudást kell kombinálniuk. A pilóták a leggyorsabb, legmozgékonyabb és legkönnyebb súlyú versenyrepülőgépekkel versenyeznek, amikor gépeiket egy alacsony magasságban felállított, előre megtervezett légi versenypályán levegővel megtöltött kapuk (Air Gates) között irányítják azzal a céllal, hogy a lehető leggyorsabban érjenek célba, a lehető legkevesebb hibapontot megszerezve.

A 2015-ös futamok jegyei November 28-tól megvásárolhatóak!

További információk elérhetőek a www.redbullairrace.com honlapon.

Az információs anyag szerkesztöségi célokra való letöltéséhez látogassa meg a www.redbullairracenewsroom.com honlapot.

 

Red Bull Air Race versenynaptár, 2015:

1.      Abu Dzabi, E. A. Emirátusok              (Február 13/14)

2.      Csiba, Japán                                    (Május 16/17)

3.      Szocsi, Oroszország                         (Május 30/31)

4.      Budapest, Magyarország                   (Július 4/5)

5.      Ascot, Nagy Britannia                        (Augusztus 15/16)

6.      Spielberg, Ausztria                            (Szeptember 5/6)

7.      Fort Worth, Texas, USA                     (Szeptember 26/27)

 

8.      Las Vegas, Nevada, USA                   (Október 17/18)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: