DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Bahreinben folytatódik a Hunt-Lauda párharc

A WEC bahreini hétvégéjének betétfutamaként rendezik meg az idei MRF Challenge második fordulóját, a mezőnyben ismételten James Hunt és Niki Lauda fiaival, Freddie-vel és Mathiasszal.

A katari szezonnyitót követően Bahreinbe érkezett az MRF Challenge Formula 2000 mezőnye. A háromfordulós indiai központú bajnokságban minden alkalommal 4-4 futamot rendeznek, így 12 versenyen alakul ki a végeredmény. Az előző két szezonban olyan ismertebb fiatal versenyzők indultak a sorozatban, mint Conor Daly, Jordan King, Jon Lancaster, Arthur Pic, Tio Ellinas, vagy a két világbajnokutód, Damon Hill fia, Josh és Jack Brabham unokája, Sam.

Freddie_Mathias



Az idei kiírásból az igazán nagy nevek távolmaradtak ugyan, de két világbajnok-csemete így is ott van a mezőnyben: az 1976-ban egymással legendás csatát vívó James Hunt és Niki Lauda fiai, Freddie és Mathias. Utóbbi hosszú karriert futott be, szerepelt az F3000-ben, a GP2-ben, az A1GP-ben, a DTM-ben, a Porsche SC-ban és a GT-világbajnoki mezőnyben is, de igazán kimagasló eredményeket sosem ért el. Freddie Hunt ellenben még csak most barátkozik az autóversenyzéssel, elmondása szerint a végső célja az, hogy eljusson Le Mans-ba.

fred_mat

A két versenyző csapatfőnöke, Jose Pottamkulam Oota korábban így idézte fel a nagy találkozást: „Freddie érdeklődött a versenyzői lehetőség iránt a Le Mans-ra való felkészülésének jegyében. Megkérdeztem tőle, hogy lenne-e kedve az apja riválisának a fia oldalán versenyezni, innentől pedig már ő intézkedett. Freddie elhívta hozzánk Mathiast, így ez lesz az első alkalom, hogy ők ketten egymás ellen versenyeznek majd.”

fred_mat2

Azóta az első hétvégét már teljesítette is a mezőny, Lauda a hetedik helyen áll a bajnokságban, míg Hunt a 12. pozíciót foglalja el a 14 tagú mezőnyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: