DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Egyéb

Ellopták az álmát? – ifj. Ficza Ferenc kálváriája

Ifj. Ficza Ferencre eddigi pályafutása legfontosabb versenye várt az elmúlt hétvégén, Barcelonában, ahol a SEAT Leon Európa-kupa idei szezonfináléját rendezték. A 18 éves pilóta a bajnokság éllovasaként érkezett a helyszínre, ám útközben egy nem várt incidens érte őt és csapatát.

„Kifelé menet megálltunk éjszaka aludni egy benzinkút közelében a lakóautóval, hogy másnap kipihenten érkezzünk meg a verseny helyszínére, Barcelonába. Ez még Franciaországban történt, és már jó 5-6 órája az igazak álmát aludtuk, amikor feltörték a lakóautó zárát. Ott Andris barátunk felébredt, de addigra már elvittek tőlünk egy tabletet és egy laptop-táskát, és hát az álmunkat is elrabolták!” – meséli most már mosolyogva az ifjú pilóta, mielőtt hozzáteszi: 

„Nyilván ideálisabb indítását is el tudtam volna képzelni ennek a rendkívül fontos versenyhétvégének, de őszintén szólva ez az eset egyáltalán nem befolyásolta a később a pályán nyújtott teljesítményemet, úgyhogy nem ezen múlt a siker. Én egész hétvégén maximálisan csak a feladatomra koncentráltam, és úgy érzem, ezzel nem is volt gond. Inkább Németh Miklóst, a sajtósunkat viselhette meg az eset, mivel az ő dolgait vitték el” – zárta a különös történet felelevenítését ifj. Ficza Ferenc, akinek az utolsó versenyhétvége több okból kifolyólag nem alakult úgy, ahogy szerette volna, így végül a 6. helyen zárta a SEAT Leon Európa-kupa 2014-es kiírását. 



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: