DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
Egyéb

Ficza elvesztette esélyét, Rosell lett a bajnok

Egy futammal a szezon vége előtt elveszítette esélyét a bajnoki cím megszerzésére ifj. Ficza Ferenc a Seat Leon Eurocupban, miután a 12. helyen, pontok nélkül fejezte be az első versenyt.

10388644_591135407680618_3620491994398212157_n



A hétvége előtt a katalán Pol Rosell egy ponttal vezetett a bajnokságban a magyar versenyző előtt, hazai pályáján, Barcelonában pedig sikerült is bebiztosítania a sorozat idei trófeáját. A pole-ért járó három ponttal tovább növelte előnyét, majd a versenyen a biztonságos 2. helyen ért célba a győztes Stefano Comini mögött, az így szerzett nyolc pontja pedig éppen elég volt ahhoz, hogy a holnapi futam előtt már behozhatatlan előnyt építsen ki a tabellán minden riválisával szemben.

Ficza a 12. rajthely megszerzése után a versenyt is ugyanebben a pozícióban fejezte be. Eddigi gyenge formáját a csapat műszaki okokkal indokolja, hiszen a kvalifikáció után ezt írták: „Nem nagy vigasz, de elég komoly hiányzó láncszemeket találtunk az időmérő után. Mindkét autóba 1-1 első lengéscsillapító az enyészeté lett, ennek fényében a tapasztalt nehézségek ellenére nagy-nagy dicséret illeti mindkét versenyzőt.”

A magyarok közül a legjobb eredményt Wéber Gábor érte el a futamon, aki 9. lett. Bús Edina egy ellenfelével való látványos ütközése után a 17. helyen ért célba, Tóth Norbert pedig huszonegyedikként haladt el a kockás zászló előtt.

Ficza az 5. helyre csúszott a bajnokságban, és bár még a második pozíció elérésére is van lehetősége, a középmezőnyből rajtolva ezt nem lesz egyszerű megvalósítani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: