DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 2. szombat

KesjárCsaba

Magyar pilóták az autóversenyzés csúcsán

A Száguldó magyarok – Legendás pilótatörténetek életrajzi és autósport-történeti könyv.

részletek

Exkluzív interjú Kesjár Jánossal

1988. június 24. a hazai sportélet fekete napjaként vonult be a történelembe. Kesjár Csaba egy Norisringen zajló Forma-3-as edzés utolsó körében nagy sebességgel a szalagkorlátnak csapódott, és életét vesztette. Vasárnap lesz harminc esztendeje, hogy a magyar autóversenyzés egyik legnagyobb alakja távozott közölünk, de az emléke változatlanul élénken jelen van. Most a zuglói önkormányzatnak és helyi sportbarátoknak köszönhetően örök mementót is kap. Ifjabb Kesjár János (Kesó), Csaba unokaöccse mesélt nekünk erről.

részletek

Amikor Kesjár Csaba végigszáguldott Budapesten

A magyar formaautós kedvenc énekesnőjét, C. C. Catch-t fuvarozta el a repülőtérről a belvárosig három perc alatt – a Három kívánságot vezető Dévényi Tibor segített neki ebben.

részletek

29 év 29 pillanata a Magyar Nagydíjakról

Rendhagyó visszaemlékezős rovatunkban egy-egy mondatban idézzük fel az F1-es Magyar Nagydíjakat - közöttük egy-két furcsasággal, például a beállításokat a toalettről egyeztető versenyzőről.

részletek

Retro – Legenda született: Kesjár Csabára emlékezünk

1962. február 9-én született Kesjár Csaba, a magyar autósport első olyan versenyzője, aki F1-es autót vezetett. A nyolcvanas évek tinibálványára és idoljára emlékezünk.

részletek

HGP 1987 – Mansell-dráma, Kesjár autóba ült

Nigel Mansell elguruló kerékanyája írta be a sportág történetébe a második hungaroringi F1-es futamot, ám egy ennél a magyar szurkolók számára sokkal jelentősebb dolog is történt azon a hétvégén.

részletek