DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 1. péntek

Felmérés

Hamilton a harmadik legeladhatóbb sportoló

A SportsPro elemzése szerint a hétszeres világbajnokot csak Cristiano Ronaldo és Serena Williams előzi meg piacképesség terén. Viszont nem Verstappen a második az F1-esek között.

részletek

Vezetés közben mindenre figyelünk, csak a vezetésre nem

Megkérdőjelezzük a közlekedési szabályokat, magunkat az átlagnál jobb sofőrnek tartjuk, másokat és a környezetet okoljuk a balesetek miatt, miközben stresszhelyzetben még a legnyugodtabb vezető is meggondolatlan lesz.

részletek

Itthon az egyik legalacsonyabb a bizalom a használtautó-eladókban

Használt autó vásárlásakor a bizalom a legfontosabb. A különböző országokban azonban nagyon eltérő lehet, hogy az emberek mennyire bíznak a helyi gépjárműpiacban.

részletek

Minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai.

részletek

A magyar autósok többsége öt éven belül lecserélné kocsiját

Új autó vásárlását tervezi minden harmadik magyar autós, tízből 7 megkérdezett ráadásul már 5 éven belül cserélné a gépkocsiját – derül ki az EY reprezentatív, több mint 500 járművezetővel készült hazai kutatásából. A felmérés szerint vannak általánosan fontos szempontok, mint amilyen az ár is, ugyanakkor nagy különbségek is mutatkoznak például abban, ki, mennyit várna a kiválasztott járműre.

részletek

Áremelkedés várható a gumiabroncsok piacán, de Magyarországon belülről érkezhet a megoldás

Bár magánál az abroncs kiválasztásánál a minőség ugyanakkora súllyal esik latba, mint az ár, az esetleges áremelkedésnél gyorsan új abroncsot keresnek a magyar autósok.

részletek

Jelentősen nőhet a kereslet az elektromos autók iránt

Vásárlói roham várható idén az elektromos járművek piacán – mutat rá az EY 13 országban összesen több mint 9000 fogyasztó bevonásával készült nemzetközi felmérése. Az e-mobilitás még gyorsabb elterjedését leginkább az alternatív töltőállomások hiánya gátolja, a Magyarországon elérhető adókedvezmények azonban zöld utat adhatnak a vállalati-fejlesztéseknek.

részletek

HONOR-kutatás: Mi csal mosolyt az arcunkra?

A világ egyik vezető okoseszközgyártója, a HONOR nemzetközi kutatása megmutatja, mi csalt mosolyt az emberek arcára a tavalyi évben, és mi az, amire leginkább vágynak 2022-ben. A kutatás a HONOR Your Smile kezdeményezésének részeként készült, hogy a nehézségeken való felülkerekedésre inspiráljon.

részletek

Felmérés: Csak a magyarok két százaléka szerint nincs gond az utakon

Türelem és empátia – két összetevő, amire nagy szükség lenne az utakon. Akár sofőrként, akár gyalogosként veszünk részt a közlekedésben, az egymásra való odafigyelés elengedhetetlen – erre hívja fel a figyelmet az OTP Mobil közlekedésbiztonsági kampánya is.

részletek

Mivel tud előrukkolni az autóipar a következő tíz évben?

A világ autóipari vezetői a szektor nyereségének növekedését várják a következő években – derül ki a KPMG Global Automotive Executive Survey éves felmérésből, amelyet idén már 22. alkalommal készített el a KPMG. Bár a szakemberek zöme szerint az iparág képes kezelni a következő nagy technológiai átalakulást, a megkérdezettek több mint fele aggódik az ellátási láncok és a munkaerőhiány miatt.

részletek

Felmérés: Hamilton a legnépszerűbb brit sportoló

Lewis Hamilton a csapatfőnökök szavazásán a legjobb versenyzőnek bizonyult 2018-ban, most pedig saját hazájában is prófétává vált. Egy internetes szavazáson fölényesen a legnépszerűbb lett.

részletek

Hamilton olyan népszerű, mint Schumacher volt

Ezt az eredményt hozta ki egy közvélemény-kutatás, mely szerint Lewis Hamilton az F1-es rajongók első számú kedvence. A legtöbben más gumiszállítókat és V8-as motort szeretnének, a sprintfutamoktól viszont ódzkodnak.

részletek