DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 1. szerda

Esport

Amerika után Ausztráliát is meghódította Norris

A sokak által legjobbnak tartott virtuális sorozat, a Supercars mezőnyében vendégszerepelt Lando Norris, ráadásul a lépés is kijött neki, és futamot nyert az austini pályán.

részletek

Raikkönennel barátkozni is lehet – ha nem lát kamerát

Különleges helyzetben van Bereznay Dániel, az Alfa Romeo e-sportolója, aki személyesen ismeri Antonio Giovinazzit és Kimi Raikkönent. Ugyancsak megosztotta velünk, miért nem várják tárt karokkal a virtuális F1-es nagydíjakon.

részletek

Tim Gábor nyerte a Magyar Erally Országos Bajnokságot R2-ben

Tim Gábor 2018-ban és 2019-ben is lemaradt a Rally2 bajnoki címéről, főként a sorozatos műszaki hibák miatt. Azonban ami a valóságban nem sikerült, összejött a virtuális térben. A többszörös bajnok pilóta megnyerte az MNASZ által kiírt Magyar ERally Országos Bajnokság R2-es kategóriáját.

részletek

Világbajnok csatlakozik a virtuális F1-hez

Öt aktív F1-es pilóta mellett futballista, krikettjátékos és Petter Solberg is rajthoz áll a hétvégi virtuális F1-es futamon - utóbbi a WRC-ben és a WRX-ben is világbajnok lett, de online nem számít túl tapasztaltnak.

részletek

Világbajnoki menő nyerte a virtuális BuildIT Miskolc Ralit

Több, mint 650 indulóval elkezdődött a 8 fordulósra tervezett Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship 2020. Magyarországon egyedülálló módon licenszes versenyzőkkel, amatőr pilótákkal, a média képviselőivel, szerelőkkel és navigátorokkal tudják összemérni tudásukat a raliért rajongók, akik talán a szimulátorok világában nagyobb rutinnal bírnak. A sorozatban külön kategóriákban és összetettben is megtalálja magának mindenki a vetélytársát. Az első futam BuildIT Miskolc Rali néven április harmadik hétvégéjén került megrendezésre, abban az időpontban, ahogy a vírusmentes naptártervezetben a valódi Miskolc Rali is szerepelt volna. A versenyt az a Suborits Péter nyerte, aki az eSport hivatalos WRC futamainak már három éve állandó döntőse, és aki most a bajnokság kedvéért ült át ebbe a játékba.

részletek

Újabb magyar tarolás az e-WTCR-ben

A virtuális Slovakia Ringen is győzni tudott a M1RA-s Báldi Gergő, míg a második futamot a felvidéki Bánki Bence húzta be. Michelisz pontot szerzett, de a fő szenzációt kis híján Guerrieri okozta.

részletek

Vettel is szimulátorozásra adja a fejét

A német világbajnok csatlakozik az egyre népszerűbb trendhez és kipróbálja magát a virtuális világban. Igaz a gyermekei és az egyéb hobbijai miatt nem tudja, mennyi ideje lesz versenyezni.

részletek

Michelisz a kislányai miatt ment neki a falnak

Aranyos történet: a magyar WTCR-pilótát a család zavarta meg a szimulátorozásban, ezért kenődött fel a falra. Azt is elmondta, hogy hogyan kell felkészülni egy ilyen versenyre.

részletek

Michelisz az utódját keresi – valódi versenyzési lehetőséget kínál az induló szimulátorkupa

E-sport bajnokság indul Michelisz Norbert szakmai vezetésével és a Hungaroring szerepvállalásával. Az öt fordulóból álló, Hungaroring E-sport Bajnokság névre keresztelt online szezonnal kivételes lehetőséget kínálnak az indulóknak. A fődíj egy teljes idényre szóló versenyzési lehetőség a M1RA-csapatban egy magyar vagy nemzetközi autós gyorsasági bajnokságban 2021-ben.

részletek

A WTCR is virtuális versenyeket tart, Michelisz az indulók élén

Az F1 és más szériák példáját követve a túraautó-világkupa is e-sporttal pótolja az elmaradt futamokat, valódi versenyzőkkel. A rajongók tíz WTCR-pilótával mérhetik össze magukat.

részletek

Bereznay ismét brillírozott az F1-esek között

Sorozatban második sikerét aratta a magyar e-sportoló, aki a virtuális Ausztrál Nagydíj után Bahreinben is rajt-cél győzelmet szerzett. Vasárnap folytatódtak az F1 e-versenyei.

részletek

A W Series bajnoka szerint még az e-sportban is kevés a nő

Jamie Chadwick azon ritka fehér holló, aki nőként próbál érvényesülni az autósport férfiak uralta világában. Az angol hölgyet az zavarja, hogy nem csak a való élet, hanem még a virtuális világ autósportjában is alig képviseltetik nők magukat.

részletek