Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. szeptember 20. hétfő

Caracciola

Retro – A 80 éves sebességrekord, amely csak 2017-ben dőlt meg

1938 januárjában a futurisztikus Mercedes 432,7 km/h-s sebességgel száguldott a német autópályán – 2017-ig, a Koenigsegg rekordkísérletéig tartott, hogy ezt bárki túlszárnyalja.

részletek

Exkluzív: Nagy buli van a Mercedesnél

Nagy buli van a hétvégén a Mercedesnél: 90 éve annak, hogy Rudolf Caracciola az első Német Nagydìjon megszerezte a csillagos márka első Grand Prix-győzelmét.

részletek

Retro – Magyar Nagydíj az 1930-as években

1936-ban épp ezen a napon rendezték az első Magyar Nagydíjat Budapest szívében, melyet minden idők egyik legnagyobb versenyzője nyert meg – a hazai résztvevő hetedikként zárt.

részletek

Chiron: Akiről szuperautót neveztek el

Pénzért állt össze idős hölgyekkel, elszerette támogatója feleségét, tönkretette egy versenyzőtársa életét, mégis több országban legenda lett, s róla nevezték el a jelenkor egyik legjobb szuperautóját.

részletek

Retro – Egy másik korszak Schumachere

Bár sokan Tazio Nuvolarit, míg mások Bernd Rosemeyert nagyobbra tartják nála, az eredményeket tekintve vitathatatlan az elsőbbsége: 1901-ben ezen a napon született az F1 előtti időszak legsikeresebb pilótája.

részletek

Retro - Az utolsó összecsapás a háború előtt

Hiába Giuseppe Farina erőn felüli teljesítménye, a német elnyomás egyre drasztikusabbá vált a versenypályákon - a legjobb csapatok és pilóták a világháború előtt utoljára csaptak össze 1939-ben ezen a napon.

részletek

Retro – A sztár, aki nem engedett a náciknak

A GP-versenyzés F1 előtti korszaka egyik legnagyobb alakjának, aki nem hagyta, hogy a náci vezetés bekebelezze őt, egy vakmerő rekorddöntési kísérlet okozta vesztét. E napon halt meg 1938-ban Bernd Rosemeyer.

részletek
Olvastad már?