DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Kelly Piquet: Verstappen az apámra hasonlít

A regnáló F1-es világbajnok barátnője állítja: a holland pilóta szerény, de magabiztos, s egyre több közös vonást fedez fel magukban.

Max Verstappen és Kelly Piquet bő két éve alkot egy párt, azaz a brazil hölgy – aki Nelson Piquet háromszoros Formula-1-es világbajnok versenyző lánya – a holland mindkét vb-sikere alkalmával a Red Bull-os mellett volt. Alighanem emiatt került a Vogue magazin címlapjára mint az autósportban jelen lévő nő – bár ez kisebb botrányt is kiváltott, elvégre vannak hölgypilóták is a sportban, akiknek több közük van a sporthoz.

Mindenesetre Kelly Piquet a lapban beszélt Verstappen jellemvonásairól: „Rendkívül szerény maradt, két lábbal áll a földön. Ami nagyon tetszik, hogy tudja, mit akar és nem is fél azt kimondani. Magabiztos, és nem érdeklik az olyasmik, mint a hírnév vagy az anyagi dolgok. Sok a közös bennünk, mindketten világi emberek vagyunk. Egyre inkább rájövök, mennyire hasonlít az apámra.”

f1-verstappen-kellypiquet-rb-1



A párkapcsolat érdekessége, hogy Kelly Piquet Verstappent megelőzően egy másik akkori F1-es pilótával, Danyiil Kvjattal járt (a sors furcsa iróniája, hogy anno az oroszt a Red Bull-ülésből is Verstappen túrta ki), akivel ráadásul közös gyermekük is született. Amikor arról kérdezték Piquet-t, hogyan ismerkedtek meg a hollanddal, titokzatos maradt:

„Talán egy napon felfedjük a teljes történetet, de óvatos vagyok azzal kapcsolatban, hogy mit mondok. Az interneten nagyon gyorsan ki lehet siklatni egy történetet. Jó néhány dolgot magunk között tartani.”

Kelly Piquet számára persze nemcsak a romantikus kapcsolatokon keresztül ismert az F1 világa, hiszen testvére, Nelsinho Piquet nem túl hosszú, de a szingapúri „crash-gate” kapcsán igencsak emlékezetes pályafutása kapcsán is belekósolhatott a száguldó cirkuszba:

„Mindig is részese voltam a testvérem karrierjének. Megtapasztaltam a hullámhegyeket és hullámvölgyeket egyaránt, láttam, mit tud tenni valakivel a nyomás. Ismerem ezt a világot, tudom, min mennek keresztül ezek a srácok” – fogalmazott Kelly Piquet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: