DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Tovább szponzorálja Verstappent a pénzmosással vádolt cég

Beszünteti motorsportos ténykedését a holland Jumbo áruházlánc, amelynek korábbi vezetőjét egy hétre őrizetbe vették. Egy kivétellel: a cég továbbra is Max Verstappen személyes szponzora marad.

Szeptemberi hír volt, hogy az autósportban szponzorként érdekelt Jumbo áruházlánc irodáiban, valamint a vezérigazgató, Frits van Eerd lakásán házkutatást tartott a holland rendőrség, melyet követően az üzletembert hét napra őrizetbe is vették összesen kilenc gyanúsított egyikeként. Ezt követően Van Eerd, aki nem csupán pártfogó volt a motorsportban, hanem saját csapata, a Racing Team Nederland színeiben 2021-ig versenyzett is a WEC LMP2-es kategóriájában, időszakosan lemondott a vezérigazgató pozícióról.

A botrányt követően szüneteltették a Jumbo autósportos programjait, mivel a gyanú szerint ezen a csatornán keresztül is pénzmosás zajlott. Fejlemény a holland Algemeen Dagblad lap szerint, hogy a cég végleg leállította a motorsport-tevékenységeket – ami a Jumbo frissen kiadott éves pénzügyi jelentéséből is kiderül.

 

Egy holland világbajnokot nem támogatnak tovább



„A motorsport különleges színben tűnt fel számunkra, de szponzori tevékenységünk is érintett. Túl sokáig már nem fogjuk folytatni” – mondta Ton van Veen, a megbízott vezérigazgató. Többek között megszüntetik a holland motokrossz-sztár, az ötszörös világbajnok Jeffrey Herlings támogatását, az ideiglenes főnök szerint pedig a Racing Team Nederland finanszírozása is erősen kérdőjeles. Egyetlen szponzorációt azonban biztosan nem állítanak le meg.

„Egy kivétel Max Verstappen szerződése” – tette hozzá Van Veen. Immár kétszeres Formula-1-es világbajnokként Max Verstappen támogatása továbbra is jó befektetés a holland áruházlánc számára. Fontos kiemelni, a Jumbo kifejezetten Verstappen személyes szponzora, nem a Red Bull partnere – ezért a támogató nem az autón található meg, hanem a versenyző sisakján, egy kisméretű felirat formájában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: