DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Házkutatást tartottak Verstappen szponzoránál

Pénzmosás gyanúja miatt vizsgálódik a holland hatóság, több célpontot le is tartóztattak, az egyelőre nem világos, hogy a Max Verstappen karrierjét régóta egyengető Van Eerd köztük van-e.

Pénzmosás gyanúja miatt tartott házkutatást a holland hatóság Frits van Eerdnél, a Jumbo vezérigazgatójánál. Van Eerd úr azóta támogatja Max Verstappen pályafutását, hogy az elkezdődött, méghozzá jelentős mértékben, de egyébként is komoly szerepe van a holland autózásban: saját csapatával állt rajthoz Le Mans-ban, többször is indult a Dakaron és autókereskedéssel is foglalkozik. Nemrég egy 1983-as F1-es Williamsbe is beleülhetett Monacóban:

 

Maga a vizsgálat egyelőre ismeretlen személy ellen folyik és nem világos, hogy Van Eerd gyanúsított-e vagy sem, mindenesetre a házkutatás pénzmosás erőteljes gyanúja miatt történt meg – egyébként nem csak nála, több érintettnél is jártak a hatóságok: a holland média kilenc gyanúsítottról tud, akiket őrizetbe is vettek, egyet (a fő gyanúsítottat) pedig le is tartóztatták – de azt egyelőre nem tudni, hogy Van Eerd az őrizetben lévők között van-e, csak gyaníthatjuk, hogy mivel nála is házkutatást tartottak, így igen.

Érdekesség, hogy a vádak szerint a pénzmosásban többféle tranzakció is érintett és megemlítették a motorsportot szponzoráló szerződéseket is. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: