DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Így találta ki a lovas bevonulást Ricciardo

Ellopta a show-t az USA Nagydíj csütörtöki napján Daniel Ricciardo, aki cowboy-nak öltözve, lóháton, zeneszóval masírozott a paddockba – az egyébként unalmasabb sajtónapot akarta felpezsdíteni.

Aki még nem látta a McLaren-versenyző bevonulását, mindenképpen pótolja a hiányosságot (videó lejjebb): a mezőnyből 2023-ban hiányzó ausztrál gondoskodott róla, hogy talán utolsó USA Nagydíján emlékezetest alkosson. Egy gitározó zenésszel együtt érkezett meg a paddockba, és a Sky Sportsnak magyarázta meg az ötlet megszületését:

„Ő a haverom, Rob Baird, de nem pusztán egy barát, aki tud hangszeren játszani, hanem profi zenész. Jó barátok lettünk, szeretem a zenéjét, ezért mikor kitaláltuk, hogy lovon érkeznék meg, azt mondtam neki, Rob, ez veled lenne teljes. Úgy gondoltuk, egy kis plusz hangulatot csempészünk a paddockba, mivel tudjuk, a csütörtökök kicsit csendesek. Cool volt, jó volt megcsinálni. Igen, kicsit kínosnak éreztem az elején, de aztán úgy voltam, fenébe, szórakozzunk kicsit” – mondta el Ricciardo.

Az ausztrál minden részletre odafigyelt, még a ló nyakába is akasztott egy paddockbelépőt „Horsey McHorseface” néven – igaz, mint a lovas elárulta, ez nem a csődör valódi neve.

„Azt kérdezgették, hogy a várostól egészen idáig lovon jöttem? De nem, a fiú, Blue egy farmon él, ami nagyjából egy órára van innen. Ez a név a beceneve, mivel mikor a papírokat szereztük, még nem tudtuk, hogy Blue-nak hívják. Azért úgy érzem, a Horsey McHorseface megállja a nevét” – viccelődött Ricciardo. A szóban forgó becenév eredeti viselője egyébként egy új-zélandi versenyló, innen szerezhette az ötletet az F1 mókamestere.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: