DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Hamilton beszállt az NFL-csapat tulajdonosi körébe

Hivatalos közleményben jelentette be az NFL-ben szereplő Denver Broncos csapata, hogy Lewis Hamilton csatlakozott a tulajdonosi körükhöz. A brit már korábban is próbálkozott hasonlóval.

A hétszeres Formula-1-es világbajnok csatlakozott a Walton-Penner tulajdonosi társasághoz, így a szezon előtti felkészülési mérkőzéseket megelőzően beszállt a Denver Broncos amerikaifutball-csapat vezetőségébe.

Nem idegen Hamiltontól ez a húzás, hiszen az éven korábban már csatlakozott – Serena Williams társaságában – egy ajánlathoz, amely a Chelsea-t szerette volna megvenni a lelépni kényszerülő Roman Abramovicstól.



A Walton-Penner társaság 4,65 milliárd dollár fejében vette át a Broncost a Pat Bowlen Trusttól, ami ezzel megdöntötte a tengerentúlon az egy adott csapatért fizetett összeg addigi rekordját. A Walmart örököse, Rob Walton tudatta egy közleményben, hogy a Mercedes versenyzője csatlakozik hozzájuk.

„Örömmel jelentjük be, hogy a hétszeres Formula-1-es világbajnok Lewis Hamilton csatlakozott a tulajdonosi társasághoz. Ő egy bajnok, egy versenyző, aki tudja mi kell ahhoz, hogy egy csapat győztessé váljon, mindezek mellett pedig az egyenjogúság szószólója, még a saját sportján belül is. Több mint 100 futamgyőzelmével ő az F1 legsikeresebb pilótája, a lelkesedése és a maximalizmus iránti vágya komoly fegyver lesz a Broncos tulajdonosi körének.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: