DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Hamilton beszállhat a Chelsea megvásárlásába

Brit sajtóértesülések szerint a hétszeres F1-es világbajnok nagyjából tízmillió fonttal támogatná az egyik ajánlatot, amelyet a patinás angol futballklub megvásárlására tesznek.

Érdekes hírekről számolt be exkluzív riportjában csütörtökön a Sky: értesüléseik szerint Lewis Hamilton és a sokszoros Grand Slam-győztes teniszezőnő, Serena Williams befektetne egy konzorciumba, amely a Chelsea labdarúgóklub megvásárlására pályázik. A hírek szerint Martin Broughton, a Liverpool egykori és a British Airways jelenlegi elnöke az, aki megvásárolná a londoni futballcsapatot.

hamilton-2022-f1-dppi



A Sky úgy tudja, hogy Hamilton és Williams egyaránt egyeztetett az ütletemberrel, és nagyságrendileg 10 millió fonttal támogatnák fejenként a vásárlást. Ráadásul Hamilton állítólag nem is csak csendestárs lenne a Chelsea-nél, hanem szerepet vállalna abban, hogy a klub a jövőben a sokszínűséget és az egyenlőséget támogassa. Ami érdekesség, hogy a Mercedes hétszeres világbajnoka nagy Arsenal-rajongó hírében áll.

Broughton persze nem az egyetlen kandidáló arra, hogy megvegye a Chelsea-t Roman Abramovicstól, aki azok után döntött a klub eladása mellett, hogy az orosz-ukrán háborús konfliktus miatt őt is szankciók érték. A Chelsea állítólag 2,5 milliárd fontért kelhet majd el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: