DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Brad Pitt és Hamilton is szerepet kap a tervezett F1-es filmben

Formula-1-es témájú hollywoodi produkció előkészületei zajlanak a kulisszák mögött: a főszereplőt Brad Pitt alakítaná, a rendezői széket pedig Joseph Kosinski foglalhatja el.

Az Apple Studios F1-es témájú produkciót készít elő, számolt be a szórakoztatóiparra szakosodott Deadline lap. A stúdió tárgyalásban van Joseph Kosinskivel, a májusban bemutatkozó Top Gun: Maverick rendezőjével, Ehren Krugerrel, az említett film forgatókönyvírójával és a Paramount producerével, Jerry Buckheimerrel, akinek nevéhez fűződik többek között az eredeti Top Gun és egy másik autóversenyzés témájú film, az 1990-es Mint a villám, melynek főszereplője Tom Cruise.

Az F1-es produkció főszereplője Brad Pitt lesz, egy veterán versenyzőt alakítva, aki visszatér a bajnokságba, hogy csapattársként és mentorként egy fiatalabb pilótát segítsen. A történet ismerősen hangzik: a 2001-es Felpörgetve ugyanezt az alapszituációt dolgozza fel az IndyCar közegében, Sylvester Stallone szereplésével.



Pitt és Kosinski korábban dolgoztak egy autósport témájú filmen: a Go Like Hell végül nem valósult meg, de Carroll Shelby és a Ford történetéből később egy másik hollywoodi alkotás készült, a 2019-es Az aszfalt királyai.

A Deadline szerint a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton is szerepet kap a filmben. Pontos státusza még nem ismert, de valószínűleg egy rövid cameoszerepben tűnik fel – ahogyan korábban a Ben Stiller nevével fémjelzett Zoolander 2-ben.

A lap a film költségvetését is megemlíti: 140 millió dollárba kerül, éppen annyiba, amennyiből a költséglimit értelmében egy Formula-1-es csapat egy évben gazdálkodhat. Az F1i.com hozzáteszi, a Formula-1 jogtulajdonosa, a Liberty Media egyelőre nem vállalt szerepet a produkcióban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: