DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Raikkönen: Most a családom az első

A frissen visszavonult Kimi Raikkönen nem tart attól, hogy unalomba fullad majd az élete, így nem is érti azokat, akik ezt mondják neki. A családjánál ma már semmi sem fontosabb számára.

Szeptember 1-jén jelentette be a 2007-es világbajnok, hogy év végén végleg visszavonul a Formula-1-től és nem is akar új adrenalinbombát helyette. Szimplán szeretne pihenni, a családjával tölteni az időt és kikapcsolódni.

Bár a Jégember már a szezon előtt eldöntötte, hogy ez lesz számára az utolsó, nagyon jól titkolta ezt, és már mindenki a „szokásos” szerződéshosszabbítása bejelentését várta, ő azonban másként döntött és ezt nem bánta meg.

„Többen is szóltak már, hogy hamar meg fogom unni az otthonlétet, ha nem kerítek magamnak valami új elfoglaltságot, de én nem látom, miért lenne igazuk. Én már nagyon várom az új fejezetet. Ha ők tényleg unják magukat és annyira rossz nekik, akkor nézzenek egy új család után” – mondta ki markáns véleményét Raikkönen.



„Imádok otthon lenni és a családommal tölteni az időmet, normális dolgokat csinálva. A szabadidőmnél semmi sem fontosabb, így nincs is szükségem egy újabb kihívásra. Eltölthetek otthon egy egész hetet úgy, hogy ki sem teszem a lábam az ajtón, és még mindig elmondhatom magamról, hogy egy boldog ember vagyok” – idézi a finnt az F1 News.

„Egyáltalán nincsenek terveim, a családom szerepel az első helyen, aztán majd meglátjuk hogyan alakulnak a dolgok. Nem értem, mi a gond azzal, ha valaki átlagos. Én nem vagyok az az ember, akinek folyton új kihívásokra van szüksége és mindig mindenben a legjobb akar lenni. Többé már nem. Talán fiatalkoromban ez így volt, de többé már nincs így.”

Raikkönen összesen 349 versenyen állt rajthoz az F1-ben, ami a sport történetében a legtöbb, ezeken pedig 21 győzelmet aratott és nem utolsó sorban megnyerte a 2007-es világbajnokságot is, ami máig a Ferrari utolsó egyéni sikere.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: