DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Presztízskérdés: Vajon felkerül Beckham a Miami Nagydíj celeblistájára?

Tom Garfinkel szerint David Beckham felíratná magát azon hírességek listájára, akik a következő szezonban részt vesznek a Miami Nagydíjon. Most őszintén: hibáztatja ezért bárki?

Jövő májusban debütál a Miami Nagydíj, amelynek 5,41 kilométeres pályája a Miami Dolphins amerikai futball-csapat „otthonát nyújtó” Hard Rock Stadium körül található meg. A verseny miatt már most óriási a felhajtás, szinte presztízzsé vált felkerülni a vendéglistára. Talán nem is véletlen, hogy a hírességek mind sorban állnak, az élükön David Beckhammel. 

„Ez egy vicces történet. Van egy közös barátunk Daviddel, aki felhívott és közölte, hogy David szeretne velem találkozni és részt venne a versenyen.” – kezdte Tom Garfinkel, a Miami GP ügyvezetője a Sky Sportsnak. „Szóval a múlt héten leültünk vacsorázni. David valóban szívesen eljön a rendezvényre, nagyon izgatott, hogy Miamiba utazhat egy Formula-1-es versenyre.”



A Miami Nagydíj egyébként a második amerikai lesz a naptárban, csatlakozva az Amerikai Nagydíjhoz. Ám rivalizálás helyett Garfinkel úgy véli, inkább kiegészítik egymást. Míg a Circuit of the Americas egy épített versenypálya, a Miami Nagydíj helyszínéül szolgáló pálya utcai. „Minden hajó emelkedik az árral” – kezdte az ügyvezető. „Az USA F1-es rajongóinak ez most egy új alkalom, amire készülhetnek. Minél több van, annál jobb; és minél több versenyünk van, annál több rajongót tudunk becsábítani a versenyeinkre. A növekedés mindenki számára fontos, ezért úgy gondolom, ebből a helyzetből csak győztesként kerülhetünk ki mindannyian.”

Garfinkel elmondta, valóban rengetegen érdeklődtek a jövő évi nagydíj iránt, köztük hírességek, barátok és befolyásos emberek. „Azt várnám, hogy a világ minden tájáról érkezzenek hírességek. Miamiban egyébként is nagy kultúrája van a sztárságnak.”

A hírességek egyébként is odavannak az efféle rendezvényekért, szinte minden versenyhétvégén felbukkan egy ismerős arc a paddockban. David Beckham számára sem ismeretlen terep a Formula-1. Ugye emlékszünk, amikor 2019-ben ő lengette a kockás zászlót a Bahreini Nagydíjon?

 Vajon jövőre Miamiban is így lesz, vagy a hírességek versengeni fognak a lengetés jogáért? 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: